Από 31 Αυγούστου 2025 το νερό της Κορίνθου δεν είναι πόσιμο και το νερό Στυμφαλίας αναμειγνύεται με νερό γεωτρήσεων σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έθεσα και πάλι το ζήτημα και πρότεινα στο δήμαρχο τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν ώστε η πόλη να έχει και πάλι αποκλειστικά νερό Στυμφαλίας πόσιμο .
- Να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της λειψυδρίας που θα επιτρέψει να γίνουν έργα και ενέργειες άμεσα.
- Να διανοιχτεί και να λειτουργήσει η γεώτρηση στη Στυμφαλία που ως δημοτική αρχή είχαμε αγοράσει, αδειοδοτήσει , δημοπρατήσει και φτάσει στο σημείο να έχουμε εργολάβο.
- Να γίνει υδροληψία όπως προβλέπει η άδεια όχι από το περίσσευμα των πηγών αλλά με αξιοποίηση των υπόγειων υδάτων.
- Να υπάρξει ενεργοποίηση των υπηρεσιών της πολιτείας στην αποκατάσταση του προβλήματος .
Είχα έγκαιρα προειδοποιήσει ότι θα υπάρξει πρόβλημα στο δημοτικό συμβούλιο της 16.10.2024 αλλά δεν εισακούστηκα .
