Ναι μεν καηκαν αλλα….πετυχαν!

0

Μπορεί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας να εκτιμούν πως τα μέτρα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ήταν επιτυχημένα, καθώς δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας των περίπου 11.000 ατόμων και τα έκτροπα  περιορίστηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, όμως οι εκατοντάδες μολότοφ, ο πετροπόλεμος και κυρίως ο σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου δημιουργούν πολλά ερωτήματα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα προσήχθησαν και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι 23 νεαροί, ενώ υπήρξαν και 16 συλλήψεις. Μάλιστα στην Κρατική Ασφάλεια δίνουν μεγάλη σημασία σε μια επιχείρηση που σημειώθηκα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Εξάρχεια όταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ κατάφεραν να κυκλώσουν μια ομάδα κουκουλοφόρων και να συλλάβουν 12 άτομα. Οι συλληφθέντες θεωρούνται «βαριά ονόματα» στο χώρο των λεγόμενων μπαχαλάκηδων και ουσιαστικά ήταν από αυτούς που οργάνωσαν και πρωταγωνιστούσαν στα επεισόδια.
Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν εννιά Έλληνες, δύο Γάλλοι, δύο Γερμανοί, ένας Ιταλός, ένας Λιθουανός και ένας Ιρακινός.

Σοκάρει ο τραυματισμός της δικηγόρου

Βέβαια κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, σημειώθηκε και περιστατικό που σοκάρει. Μια δικηγόρος καθώς πήγαινε το σπίτι της, στην οδό Νοταρά δέχθηκε φωτοβολίδα στο πόδι και σφαδάζοντας από τους πόνους μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο. Νοσηλεύεται στην εντατική χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η υγεία της.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για ναυτική φωτοβολίδα, η οποία δεν έσβηνε ούτε με πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα να σβήσει στο πόδι της!  Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να σώσουν το πόδι της και οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες πρόκειται για δικηγόρο (νομικό σύμβουλο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας), που παράλληλα διετέλεσε αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris XI. Μάλιστα από το Μάιο του 2016, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου. Συμμετέχει στην εκπόνηση στρατηγικών μελετών που αφορούν στην πολιτική ασφάλειας και στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Βροχή» μολότοφ

Επεισόδια στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο

Leave a Reply