Να ολοκληρωθεί ο δρόμος Λαύκας – Φενεού (Του Νίκου Παπαθεοφανους,

0

image

H κατασκευή του δρόμου Λαύκας – Φενεού είναι μια ιστορία που κρατάει χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν πολλές απραγματοποίητες υποσχέσεις από πολλά πολιτικά πρόσωπα. Άλλοι κορόιδεψαν εν ψυχρώ, άλλοι είχαν καλές προθέσεις που όμως δε μπόρεσαν να τις κάνουν πράξη ενώ άλλοι απλά αδιαφόρησαν. Η ουσία είναι ότι το έργο – έστω και με αργούς ρυθμούς – έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί ώστε ο δρόμος να δοθεί σε κυκλοφορία. Η σημερινή οικονομική συγκυρία είναι ιδιαίτερα δυσμενής αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ολοκλήρωση του έργου πρέπει να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο.
Ο λόγος που κάνω αυτή την παρέμβαση είναι για να τονίσω ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν ενδιαφέρει μόνο τους κατοίκους του Φενεού αλλά τους κατοίκους ολόκληρου του Δήμου Σικυωνίων, αφού η ολοκλήρωσή του θα βοηθήσει συνολικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας αλλά και στη διευκόλυνση και την ασφαλή μετακίνηση όλων μας στα ορεινά του Δήμου μας.
Όλοι μας – η Περιφερειακή αρχή, η Δημοτική αρχή, οι βουλευτές του Νομού μας, εμείς ως απλοί πολίτες -, παρά την ασφυκτική πράγματι οικονομική συγκυρία, αξίζει – στο βαθμό που μας αναλογεί – να εκδηλώσουμε ουσιαστικό ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου.
Το κόστος που απομένει είναι μικρό ! Τα οφέλη για την περιοχή μας θα είναι πολύ μεγάλα !

Νίκος Παπαθεοφάνους
Πολιτικός Επιστήμων
Master στις Διεθνείς Σχέσεις & Πολιτικές – Διακυβέρνηση

Απάντηση