“Να δώσουμε χώρο στους καταληψίες! Είναι αξιέπαινα παιδιά” [vid]

0

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, βάζει… ξεκάθαρα πλάτη στις απανταχού καταλήψεις κτιρίων, αφού χαρακτήρισε τους καταληψίες “αξιέπαινα παιδιά γιατί δείχνουν αλληλεγγύη”. Τι είπε για τις περικοπές στις συντάξεις.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, προχώρησε σε μία σειρά δηλώσεων που αν μη τι άλλο θα συζητηθούν. Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Online, του skai, έδειξε να υποστηρίζει, ή τουλάχιστον να μην κατακρίνει τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε “αξιέπαινα παιδιά” τους καταληψίες, αιτιολογώντας αυτό το χαρακτηρισμό με το επιχείρημα πως δείχνουν αλληλεγγύη, ενώ συμπλήρωσε ακόμη πως οι καταλήψεις κτιρίων “δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα”.

Ακόμη τόνισε πως γίνονται ελλείψει δημοσίου χώρου, λέγοντας πως “θα πρέπει σ’ αυτά τα παιδιά να δώσουμε χώρο”, συμπληρώνοντας πως “αν αυτά τα παιδιά είχαν δουλειά, θα κοίταζαν τη δουλειά τους. Η κρίση όμως, τα έχει φέρει πιο κοντά και είναι αξιέπαινα γιατί δείχνουν αλληλεγγύη“.

Επιπλέον κράτησε κάποιες αποστάσεις από τις χθεσινές δηλώσεις της Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία τόνισε πως προτιμά τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία στη Γερμανία, τονίζοντας: “Δε νομίζω ότι τα είπε έτσι η Σία. Δεν εξισώνονται αυτά τα δύο. δεν μπαίνουν στο ζύγι“.

Παρόλα αυτά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε σωστή ενέργεια την εκκένωση των καταλήψεψν στη Θεσσαλονίκη.

Για τις συντάξεις

Σε σχέση με το σοκ χιλιάδων ασφαλισμένων που είδαν τις συντάξεις του Αυγούστου… κουτσουρεμένες, η κα Αυλωνίτου δήλωσε τα εξής: “Προσπαθήσαμε να τις σώσουμε (σ.σ. τις επικουρικές), αν δεν είμασταν εμείς μπορεί σε λίγους μήνες να μην είχαμε καθόλου συντάξεις. Με το που θα πάει καλά η οικονομία οι συντάξεις θα αυξηθούν μέσω της εθνικής σύνταξης. Οι κύριες είναι προστατευμένες. Θα προστατεύσουμε τις επικουρικές μέσω της εθνικής σύνταξης”.

Τέλος, τόνισε πως με το μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ σε τρία χρόνια θα βγούμε από την κρίση, συμπληρώνοντας πως “με τα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουμε σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες”.

πηγη

Leave a Reply