Μυτιλήνη: Σοβαρά επεισόδια στο λιμάνι μεταξύ Σύριων και Αφγανών

0

ImageHandler (89)

Χρειάστηκε η επέμβαση της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος για να αποκαταστήσει την τάξη –

Ένταση επικράτησε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Μυτιλήνη, από συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και προσφύγων.

Σύριοι και Αφγανοί «πιάστηκαν στα χέρια» μέσα στο λιμάνι Μυτιλήνης με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλοί τραυματισμοί και από τις δυο πλευρές, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Πολλοί μετανάστες οπλοφορούσαν, καθώς πάνω τους βρέθηκαν πολλά μαχαίρια και αιχμηρά αντικείμενα.

Χρειάστηκε η επέμβαση της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος για να αποκαταστήσει την τάξη.

Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου σε όλη την Λέσβο. Το λιμάνι Μυτιλήνης έχει γεμίσει ξανά από μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει στον κλειστό χώρο του λιμανιού, μέσα στο κολυμβητήριο, αλλά και πίσω από αυτό.

Εν τω μεταξύ, σήμερα Στον καταυλισμό του Δήμου, στον Καρά – Τεπέ οι περίπου 4.000 φιλοξενούμενοι διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη τουαλετών (οι τουαλέτες που είχαν κατασκευασθεί πριν από ενάμιση μήνα -όταν και λειτούργησε ο καταυλισμός από το δήμο Λέσβου- καταστράφηκαν) κατέλαβαν την κεντρική οδό που οδηγεί από την πόλη της Μυτιλήνης στην ανατολική και βόρεια Λέσβο.

Βασικό αίτημά τους ήταν η άμεση καταγραφή τους και η αποχώρησή τους από το νησί όπου, όπως λένε, μένουν πολλές μέρες. Σύμφωνα με τις Αρχές που διαχειρίζονται τη ροή μεταναστών από τη Λέσβο στην Αθήνα, η έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών με τα οποία μπορούν μετανάστες και πρόσφυγες να αποχωρήσουν από το νησί έχει το τελευταίο διάστημα καλυτερεύσει μετά την ενίσχυση Λιμενικού Σώματος και Αστυνομίας με προσωπικό και τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Τελικά, περίπου στις 11.30, οι μετανάστες κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν που είχαν εξεγερθεί αποχώρησαν αφού πολλοί από αυτούς οδηγούνται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και απελευθέρωσης τους.
Πηγή: http://www.lesvospost.com

Leave a Reply