Μυτιλήνη: Προπηλάκισαν τον δήμαρχο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

0

2359848_533_355

Ο προβληματισμός των κατοίκων της Μόριας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες στην περιοχή τους, έγινε οργή…

Η λαϊκή συνέλευση που έγινε χθες το απόγευμα πήρε επεισοδιακή τροπή, με ύβρεις, διαδοχικές απειλές και έναν κτηνοτρόφο να φτάνει στο σημείο να πετάξει κεφάλι από αρνί στον δήμαρχο του νησιού. Οι κάτοικοι της κοινότητας εξέφρασαν στο δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, την έντονη δυσαρέσκειά τους, υποστηρίζοντας ότι η καθημερινότητά τους έχει αλλάξει από διαρρήξεις, κλοπές και βανδαλισμούς για τα οποία κατηγορούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο στόχαστρο των κατοίκων εκτός από τον δήμαρχο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης. Παρών στην έντονη συζήτηση ήταν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατιας, Χαράλαμπος Αθανασίου. Από ένα σημείο και μετά, ο θυμός των πολιτών εκδηλώθηκε στο πρόσωπο του δημάρχου Σπύρου Γαληνού τον οποίο καθύβριζαν με χυδαίους χαρακτηρισμούς θεωρώντας τον υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Εκείνος δήλωνε αναρμόδιος και ζητούσε από τους κατοίκους να κάνουν υπομονή, δικαιολογώντας κάποιες μικροκλοπές με το επιχείρημα ότι όλοι θα έκλεβαν ένα κοτόπουλο αν πεινούσαν και δεν είχαν να φάνε. Εκτός ελέγχου, οι κάτοικοι της Μόριας λίγο έλειψε να χειροδικήσουν εναντίον του, ξεσπώντας με γροθιές στο τραπέζι που καθόταν.

Ενδεικτική ήταν η αγανάκτηση ενός κτηνοτρόφου της περιοχής, ο οποίος υποστηρίζει ότι χάνει κάθε μέρα ζώα τα οποία του κλέβουν οι μετανάστες ενώ αυτός περιπολεί με την καραμπίνα του, για να προστατέψει την περιουσία του. Ο κτηνοτρόφος πέταξε μπροστά στο δήμαρχο ένα κεφάλι από αρνί, λέγοντάς του να το πάρει να το μαγειρέψει για να φάει, ενώ τον απείλησε ευθέως, ότι αν σε μία βδομάδα δεν δώσει λύσεις στο θέμα, θα πάει στο δημαρχείο και θα τους κάψει όλους.

πηγη

Leave a Reply