Μυστικό δείπνο Σαμαρά – Καραμανλή στην Κηφισιά

0

ImageHandler (20)

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αποφύγει τους όρους των δανειστών και ο κ. Σαμαράς προέβλεψε ότι σύντομα θα κληθεί να υπογράψει ένα νέο Μνημόνιο

Μια εφ’ όλης της ύλης και ουσιαστική συζήτηση είχαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής οι κ. Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής, που συναντήθηκαν στο σπίτι του πρώτου στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το ραντεβού, που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (δεν είναι τυχαίο ότι έγινε την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας), κλείσθηκε την ημέρα της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Εκείνη την ημέρα ο κ. Σαμαράς προσκάλεσε τον προκάτοχό του στην ηγεσία της ΝΔ στο σπίτι του, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία και την άνεση να μιλήσουν ανοιχτά για όλα και ειδικότερα για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση ξεκίνησε από τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα από τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Ο κ. Σαμαράς δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης και παρουσίασε στον κ. Καραμανλή τις πληροφορίες που ο ίδιος είχε από το εξωτερικό.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αποφύγει τους όρους των δανειστών και ο κ. Σαμαράς προέβλεψε ότι σύντομα θα κληθεί να υπογράψει ένα νέο Μνημόνιο.

Πολύ γρήγορα η συζήτηση έφτασε στα θέματα που απασχολούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι ακόμη και εκείνοι που ανήκουν στον στενό κύκλο των πολιτικών του φίλων δεν έχουν την έγκρισή του να μιλούν εξ ονόματός του, αλλά δήλωσε ότι δεν μπορεί να τους απαγορεύει να έχουν άποψη και να την εκφράζουν δημόσια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε από την πλευρά του ότι είναι προφανές και αποδεκτό ο καθένας να έχει τη δική του γνώμη, αλλά είναι σημαντικό σε κάθε περίπτωση να γνωρίζει ότι κινούνται αυτόνομα και δεν εντάσσονται σε κάποια ομάδα που έχει τη δική του έγκριση.

Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επανέλαβε ότι για τον ίδιο πρώτιστη σημασία έχει αυτή την ώρα η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές της χώρας και η σταθεροποίηση της κατάστασης. Ο κ. Σαμαράς συμφώνησε απόλυτα και του εξήγησε ότι η ΝΔ είναι αυτήν τη στιγμή ένας αξιόπιστος συνομιλητής για τους Ευρωπαίους και πως αυτή η εικόνα πρέπει να διαφυλαχθεί από όλους.

Η συνάντηση στην Κηφισιά αποτελεί συνέχεια παλαιότερης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο άνδρες προ δεκαημέρου, ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Αντ. Σαμαρά.

Η συνομιλία τους αφορούσε την προγραμματισμένη για τη 19η Φεβρουαρίου συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ η οποία μετατέθηκε για την προσεχή Πέμπτη, λόγω της διαπραγμάτευσης που βρισκόταν σε εξέλιξη εκείνες τις ημέρες της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες

Leave a Reply