Μπριτζίτ Μακρόν από την Ακρόπολη: Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στην Αθήνα

0

Την χαρά της που βρίσκεται στην Αθήνα εξέφρασε στους δημοσιογράφους που την περίμεναν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριτζίτ Μακρόν.

Η κυρία Μακρόν έφτασε στον αρχαιολογικό χώρο λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα συνοδευόμενη από την σύντροφο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα και έμειναν εκεί για περισσότερο από μία ώρα.

«Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και έχει σημασία αυτό. Είναι μεγάλη χαρά που είμαι εδώ και που μας υποδέχτηκαν», είπε η κυρία Μακρόν, δείχνοντας την σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα που πάντως δεν θέλησε να μιλήσει στις κάμερες, και η Γαλλίδα συμπλήρωσε: «Στέλνω μήνυμα συμπαράστασης στους Γάλλους που έχασαν τη ζωή του στον τυφώνα στο Σεν Μάρτιν».

Η κυρία Μακρόν για την επίσκεψη στην Ακρόπολη άλλαξε παπούτσια, καθώς προτίμησε μαύρες πλατφόρμες, ενώ φορά τα ίδια ρούχα με τα οποία έφτασε στην Αθήνα. Η κυρία Μπαζιάνα επέλεξε ένα λευκό φόρεμα για να συνοδεύσει την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας τόσο στο Ίδρυμα Νιάρχος, όπου βρέθηκαν νωρίτερα, όσο και στην Ακρόπολη.

Ήδη από νωρίς το μεσημέρι τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή ήταν αυξημένα ενώ οι τουρίστες που βρίσκονταν στον ιερό βράχο ειδοποιήθηκαν από τους υπεύθυνους ότι η Ακρόπολη δεν θα δέχεται κοινό από τις 3 το μεσημέρι.

Η κυρία Μακρόν ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για το μνημείο και με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε όλες τις πληροφορίες για τον σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της ελληνικής πρωτεύουσας.

http://www.protothema.gr/greece/article/711642/britzit-makron-apo-tin-akropoli-eimaste-polu-haroumenoi-pou-eimaste-stin-athina/

Leave a Reply