Μπαλάφας: Πρώην συναδελφε του ΚΤΕΟ αυτή είναι η απάντηση

1

βιλλ

Θα γράψω λίγα λόγια για το σημερινό παραλήρημα του πρώην συναδέλφου, υπαλλήλου του ΚΤΕΟ της Νομαρχίας Κορινθίας, προσπαθώντας να μην πέσω στο άθλιο επίπεδό του και κυρίως διαφυλάσσοντας τους συναδέλφους μου από διάφορους κλάδους στους οποίους ανήκω εκ των τυπικών μου προσόντων.

Τηρώντας τη δεοντολογία αναρτώ και το βίντεο της απάντησής του (αν και κανείς από τους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στο ρεσιτάλ λυματολάσπης που εξαπέλυσε, δεν ζήτησε με οιονδήποτε τρόπο και τη δική μου άποψη).

Σχόλιο eKorinthos: Ζητήσαμε ήδη τη γνώμη του κυρίου Μπαλάφα

Για το θέμα του Technological Educational Institute of Epirus από το οποίο είναι το πρώτο μου πτυχίο, δηλώνω περήφανος γι’ αυτό, πέρασα στη Σχολή με περίπου 16.000 μόρια το 1998 και αποφοίτησα με 7,81, παίρνοντας το πρώτο πτυχίο που εξέδωσε ποτέ το Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης. Για τα υπόλοιπα τον αφήνω στην κρίση των συναδέλφων του κλάδου ΤΕ, της ΕΕΤΕΜ (Δημήτρης Σιάχος) και των υπαλλήλων του Δήμου Κορινθίων της ΤΕ κατηγορίας στους οποίους προΐσταται ως αιρετός. Ας αναλογιστούν τί είπε και πόσο και αν τους αφορά η αξιολόγηση που έκανε στον κλάδο.

Το πρώτο μεταπτυχιακό μου είναι από το Kingston University του Λονδίνου και λόγω αυτού συμμετέχω επίσημα και στους απόφοιτους Kingston University Alumni Association.

Για την αρτιότητά μου ως εκπαιδευτής ενηλίκων από το 2004, με πιστοποίηση Β’ Επιπέδου από το ΕΚΕΠΙΣ, με εξειδικεύσεις από το University of Illinois at Urbana-Champaign, μετά από εκατοντάδες εκπαιδευόμενους σε ΝΕΛΕ, ΚΕΚ και αλλού, τον αφήνω στην κρίση όσων με έχουν συναντήσει όλα αυτά τα χρόνια ως εκπαιδευτή ενηλίκων στις ΤΠΕ και άλλα αντικείμενα.

Το δεύτερο μεταπτυχιακό μου στις Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, είναι το ίδιο το οποίο κατέχει η σύζυγος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κου Χασικίδη (Cristos Chasikidis) μαζί με την οποία μάλιστα ήμασταν 2 από τους 5 συνολικά συναδέλφους που βραβεύτηκαν από το Επιμελητήριο Κορινθίας για υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση.

Τον αφήνω στην κρίση της ακαδημαϊκής κοινότητας και ας πάει να εξηγήσει στον Πρόεδρό του ΔΣ την αξιολογική του θέση απέναντι στο πτυχίο της συζύγου του.

Το τρίτο μεταπτυχιακό μου στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση (καλώς εχόντων των πραγμάτων θα το πάρω τον Οκτώβριο) προέρχεται από συνεργασία 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) με την Ε.Ε.Τ.Α.Α.(Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) της οποίας μέτοχος είναι και η ΚΕΔΕ. Τον αφήνω στην κρίση των συναδέλφων του στην ΚΕΔΕ για την αξιολογική του θέση επίσης.

Με βάση τους παραπάνω τίτλους είμαι μέλος του Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων ΕΟΠΕ – HAPSc, της ΕΠΥ, του Greek Politics Specialist Group (GPSG) του UK’s Political Studies Association (PSA) και άλλων φορέων.

Έχω δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους συνεδρίων και ένα βιβλίο που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Infognomon Politics το Μάιο του 2015.

Η επαγγελματική μου καριέρα περιλαμβάνει ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μέχρι σήμερα.

Έχω υπηρετήσει μεταξύ άλλων στον τραπεζικό τομέα και διορίστηκα με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 21/16Κ/2004 τον οποίο μπορείτε να βρείτε και σήμερα στο διαδίκτυο σε θέση του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής.

Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει ο εν λόγω με ποιο διαγωνισμό διορίστηκε τη δεκαετία του ’80. Αυτά είναι μερικά μόνο στοιχεία του βιογραφικού μου, περισσότερα στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερθεί.

Σε σχέση με τις εκλογές θα του συνιστούσα λίγο περισσότερο σεβασμό στους 700 περίπου ανθρώπους που με ψήφισαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, τιμώντας με με εκλόγιμη θέση σε περίπτωση εκλογής τουVasilis Nanopoulos.

Για τις εκλογές του συνδικαλιστικού οργάνου της ΠΕ Κορινθίας στις οποίες αναφέρθηκε, τον αφήνω στην κρίση των συναδέλφων μου στην Υπηρεσία, εκείνοι ξέρουν τι και πως. Από τον περασμένο Μάρτιο είμαι υποψήφιος Διδάκτορας, αλλά αυτό είναι πολύ πρώιμο και δεν είναι άξιο εκτενούς αναφοράς επί της παρούσης.

Δεν θέλω όμως να αφήσω εκτός, όπως έκανε εκείνος, την ταμπακιέρα. Επί της ταμπακιέρας η σιωπή του ήταν εκκωφαντική. Εγώ δεν αντιτάχθηκα ούτε στην επένδυση, ούτε ζήτησα να μην είχε εγκριθεί όπως ΨΕΥΔΩΣ αναφέρει.

Είπα πολύ απλά ότι έδινε βεβαιώσεις από τον Ιανουάριο του 2014 για παροχή πόσιμου νερού 609.450 λίτρων ημερησίως και η ίδια περιοχή για τους κατοίκους σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ, έδινε βεβαιώσεις για αποκομιδή των απορριμμάτων από το συγκρότημα και τα παράπονα σε όλο το Δήμο για τα σκουπίδια είναι τεράστια, ενώ το σχέδιο προβλέπει εγκατάσταση ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ εξωτερικού δικτύου μεταφοράς ιαματικού νερού από την πηγή στο συγκρότημα, και ΟΦΕΙΛΕΙ να εξηγήσει με ποιον τρόπο θα γίνει και σε ποιες ποσότητες ώστε να υπάρχει και ελεύθερη πρόσβαση στην πηγή και επάρκεια για χρήση από άλλους.

Είπα πολύ συγκεκριμένα ότι η περιοχή τον υπερψήφισε με τεράστια διαφορά σε σχέση με τον αντίπαλο συνδυασμό λόγω των υποσχέσεων για πόσιμο νερό, τη στιγμή που από τον Ιανουάριο του 2014 ο ίδιος υποσχόταν τεράστιες ποσότητες νερού σε μονάδα στην ίδια περιοχή.

Γιατί λοιπόν δεν το έκανε πρώτα για τους πολίτες και πήγαινε το Μάιο του 2014 και “πούλαγε” εκδούλευση αφού ήδη είχε δεσμευθεί στη μονάδα ότι θα πήγαινε νερό εκεί ;

Επίσης, για ποιο λόγο έφερνε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2015, αφού οι Υπηρεσίες ήδη είχαν δώσει τις σχετικές βεβαιώσεις από τον Ιανουάριο του 2014 και γιατί το Μάρτιο του 2015 φιλικά του ΜΜΕ εγκαλούσαν τον Καλλίρη για μη ενημέρωση της Κορίνθου επί της μονάδας ;

Αυτά ήταν τα απλά ερωτήματα τα οποία δεν απάντησε ποτέ και επέλεξε να κάνει τις κατάπτυστες δηλώσεις που βλέπετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Ελπίζω κάποια στιγμή να μου δοθεί και εμένα η ευκαιρία να κάνω έναν τηλεοπτικό μονόλογο σχετικά ή ακόμα και έναν διάλογο μαζί του επί ΟΛΩΝ όσων λέει στο βίντεο.

Του εύχομαι καλό Αύγουστο, καλά μυαλά και κυρίως καλύτερη συγκρότηση στο μέλλον σε όσα λέει.

Γιατί εκπροσωπεί και έναν θεσμό που είναι για όλους τους πολίτες και δεν συμπίπτει με το πρόσωπό του, ούτε με τον χαρακτήρα του.

Και ψυχραιμία. Ψυχραιμία και ηρεμία γιατί είμαστε μόνο στην αρχή.

Τα καλύτερα έρχονται. Με συγχωρείτε για το μακροσκελές της ανάρτησης, αλλά μόνο από εδώ έχει επιτραπεί μέχρι στιγμής να απαντήσω.

1 COMMENT

  1. Όχι άλλο Μπαλάφα ρε παιδιά, φτάνει, έλεος δηλαδή!

Leave a Reply