Το μήνυμα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου για το συμβάν στη Μοτορ οιλ

0

Κάπου γυρω στις 22:30 το βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο μου και πληροφορήθηκα για την έκρηξη στα διυλιστήρια της περιοχής μας. Άμεσα, κινητοποίησα τον μηχανισμό συντονισμού και ετοιμότητας. Λίγα λεπτά μετά, κατέφθασαν 4 συνάνθρωποί μας με εκτεταμένα εγκαύματα. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας, επιδεικνύοντας τεράστια ψυχραιμία και αυταπάρνηση, τους αντιμετώπισε ορθά, ταχύτατα και με συντονισμό. Η ενίσχυση του προσωπικού του ΤΕΠ από ιατρούς και νοσηλευτές άλλων τμημάτων ήταν καθοριστική. Η προσέλευση ιατρών από το σπίτι τους, ενώ δεν ήταν σε υπηρεσία, ήταν συγκινητική. Οι Ιατροί, με μνημειώδη ηρεμία, αποτελεσματικοτητα και συγχρονισμό στήριξαν τις ζωές των ασθενών. Οι Νοσηλευτές με απίστευτη ταχύτητα και προσήλωση, επέδειξαν τη μεγάλη εμπειρία τους. Οι Τραυματιοφορείς, άμεσοι και ψυχωμενοι.Το ΕΚΑΒ με απαράμιλλο ζήλο, μέσα σε λίγα λεπτά, ήταν πανέτοιμο προσφέροντας 4 ασθενοφόρα και εξασφάλισε για άλλη μια φορά την ομαλή μετάβαση συνανθρώπων μας στις επόμενες υγειονομικές μονάδες. Όλοι λειτούργησαν για έναν σκοπό: τη διαφύλαξη της ζωής!Ιδιαίτερη μνεία στην εμψυχωτική παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου και του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Τελος, να ευχαριστήσω πρωτίστως τους Ιατρούς του Νοσοκομείου μας και ανεξαιρέτως, όσους βοήθησαν.
Η σκέψη μας είναι με τους συνανθρώπους μας, που τώρα δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Με το καλό να γυρίσουν στις οικογένειες τους.
Να τονίσω πως δεν θριαμβολογούμε, αλλά δείχνουμε τους λόγους, που αξίζει να στηριχτεί άμεσα με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εμπιστοσύνη εκ μερους της τοπικης κοινωνίας, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας..
Εκεί, κάπου γύρω στις 22:30, ξεκίνησαν όλα…

Leave a Reply