Μόνο με Λεβέντη η φιέστα της κυβέρνησης για τη Συνταγματική αναθεώρηση

0

ImageHandler

Δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του πρωθυπουργού οι αρχηγοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του Ποταμιού

Ηχηρό μήνυμα με την απουσία τους στέλνουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι – αν και προσκλήθηκαν –  δεν παρευρίσκονται στη σημερινή φιέστα της κυβέρνησης για τη Συνταγματική αναθεώρηση. Εξαίρεση αποτελεί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος δίνει το παρών, αποτελώντας τον μόνο αρχηγό κόμματος  που θα συμμετέχει στην κυβερνητική εκδήλωση.

Αυτή την ώρα έχει ολοκληρωθεί η προσέλευση των προσκεκλημένων στην εκδήλωση και η κυβερνητική εκπρόσωπος βρίσκεται στο βήμα για να προλογίσει τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δεν παρευρίσκονται στη σημερινή εκδήλωση στη Βουλή, στην οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει τις κυβερνητικές προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Την έκπληξη κάνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος με τη διαφοροποίηση αυτή θα δώσει τροφή για ενίσχυση των όσων λέγονται για στήριξή του στην κυβέρνηση. Παρά ταύτα, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, ο ίδιος τονίζει ότι η παρουσία του είναι απαραίτητη διότι είναι ένα θέμα το οποίο χρήζει συζήτησης, ασχέτως των προσώπων. “Ακόμα και ο Μητσοτάκης να με καλούσε για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα πήγαινα”, φέρεται να τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ενώ σχολίασε ότι δεν με έχει σημασία αν δεν θα πάνε οι υπόλοιποι αρχηγοί.

Να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Λεβέντης “βομβαρδισε” με ερωτήσεις τον πρωθυπουργό σχετικά με τη Συνταγματική αναθεώρηση και τις ανακοινώσεις που θα κάνει σήμερα.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι δεν θα συμμετέχουμε στο σόου το οποίο στήνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι “δεν πάμε ως γλάστρες”.  Υπογραμμίζουν ότι θα ακούσουν τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα και θα βγάλουν μια ανακοίνωση, στην οποία θα αναφερθούν τις ενστάσεις τους και τις δικές τους προτάσεις.

Πιο ήπιοι οι τόνοι από το Ποτάμι, με στελέχη να μεταφέρουν ότι δεν μπορεί να παρευρεθεί ο πρόεδρος Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς η πρόσκληση στάλθηκε την τελευταία στιγμή και δεν θα μπορέσει.

πηγη

Leave a Reply