Μόνο για εμβολιασμενους το μαγαζί που τραγουδά ο Γρηγόρης Πετράκος

0

Ο Γρηγόρης Πετράκος έχει προκαλέσει πολλές φορές αντιδράσεις με τις απόψεις του για τον κορονοϊό. Μάλιστα, ο αρνητής του κορονοϊού, Γρηγόρης Πετράκος, είχε επικρίνει και συναδέλφους τους, όπως ο Πάνος Κιάμος όταν είχε ανακοινώσει το καλοκαίρι ότι το νυχτερινό κέντρο στο οποίο εμφανίζεται δέχεται μόνο εμβολιασμένους.

Ο Γρηγόρης Πετράκος ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ότι από το Σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου θα εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο στην Πάτρα, όπου η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους. Όπως ήταν φυσικό η απόφασή του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με αρκετούς διαδικτυακούς του φίλους να γράφουν στον Γρηγόρη Πετράκο ότι τους «πούλησε».

Περρής: «Να ζητήσει συγγνώμη ο Πετράκος»
Στην εκπομπή «Το Πρωινό» ο Βαγγέλης Περρής ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με τον τραγουδιστή. «Ο Πετράκος είχε πει να ζητήσει συγγνώμη ο Κιάμος γιατί δεν είναι συνεπής, απέναντι σε αυτά τα οποία έλεγε», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι τώρα ο ίδιος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη γιατί έχει τεράστια απόσταση αυτό το οποίο έλεγε ότι δεν μπορεί ακόμα και στα δύσκολα που έχουμε ανάγκη εμείς οι μουσικοί που έχουμε ανάγκη να παίζουμε, να προδίδουμε τα ιδανικά μας και να ανεχόμαστε τις συνθήκες που μας επιβάλλουν οι άλλοι. Ήταν σαφής και πολύ αιχμηρός και μάλιστα είχε βγάλει κίτρινη κάρτα στον Κιάμο. Επειδή έγινε πολιτικός, θα ακολουθήσει την πεπατημένη, αφού ανήκει στο κόμμα του Τράγκα».

Τι απαντά ο Γρηγόρης Πετράκος

Ο Γρηγόρης Πετράκος απάντησε σε μερικούς από τους διαδικτυακούς τους φίλους που αντέδρασαν για την απόφασή του αυτή. «Στην Πάτρα τραγουδάω από τον Ιούλιο. Όλα τα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν σύμφωνα με την υπουργική απόφαση μόνο με πιστοποιητικό για τους θαμώνες και με rapid test για τους εργαζόμενους. Δεν είναι κάτι, το οποίο κάνω εγώ ούτε κάτι το οποίο αποφασίζει το κάθε μαγαζί. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να εργαζόμαστε κάτω από το καθεστώς. Φυσικά εγώ δεν έχω πάψει ούτε μία μέρα να παλεύω ώστε να ανατραπεί. Μέχρι να συμβεί αυτό όμως δεν έχω άλλη επιλογή πάρε να εργαστώ σύμφωνα με τους κανόνες.

Επίσης, ο Γρηγόρης έκανε και το ακόλουθο σχόλιο: Αγαπητή φίλη. Όταν εξέπληξα την απόφαση Κιάμου ήταν ακριβώς επειδή ήταν ΔΙΚΉ του απόφαση. Τότε το κράτος έδινε την ελευθερία στην επιχείρηση να διαλέξει αν θα είναι μόνο για εμβολιασμένους ή για όλους. Είπα λοιπόν πως είναι απαράδεκτο α αποφασίζει ένας καλλιτέχνης να αφήσει απέξω τους μισούς. Τώρα δεν υπάρχει δυστυχώς αυτή η δυνατότητα. Δεν έχουμε επιλογή. Όλα τα μαγαζιά υποχρεούνται να τσεκάρουν πιστοποιητικά. Άρα δεν υπάρχει καμία αντίφαση στα λεγόμενα μου. Αν είχα επιλογή εννοείται δεν θα επέλεγα κανένα διαχωρισμό. Δεν έχω όμως επιλογή. Την επιλογή την έχει κάνει το κράτος για όλους μας.

Αν τώρα αυτό που εννοείς είναι ότι θα έπρεπε να μη δουλέψω καθόλου… Να σου θυμίσω ότι σαν μουσικός είμαι ενάμιση χρόνο άνεργος, έχω οικογένεια με τρία παιδιά και δεν είμαι πλούσιος. Επομένως έχω ανάγκη αλλά και δικαίωμα να εργαστώ. Παρόλο λοιπόν που εργάζομαι δεν κάνω τον βολεμένο αλλά διεκδικώ τα δικαιώματα κι εκείνων που δεν εργάζονται. Κάνω δράσεις ενημερωτικά, νομικά και πολιτικά. Ουσιαστικά με όλες τις δυνάμεις μου. Αν τώρα εσείς για να ικανοποιηθείτε θα θέλατε να συνεχίσω να είμαι άνεργος θα σας στεναχωρήσω γιατί προηγούνται οι υποχρεώσεις στην οικογένειά μου. Ό,τι άλλο περνάει από το χέρι μου να Είστε σίγουροι ότι θα το κάνω».

Θεοφανία Παπαθωμά: «Ο Γρηγόρης Πετράκος θέλει να αφυπνίσει τον κόσμο»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1 ήταν η Θεοφανία Παπαθωμά, η οποία εκτός από τον ρόλο της στη σειρά «Άγριες Μέλισσες» αναφέρθηκε και στον σύζυγό της, Γρηγόρη Πετράκο και τις απόψεις του για τον κορονοϊό που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. «Εδώ δεν ήρθα να μιλήσω για τον Γρηγόρη, ήρθα να μιλήσω για μένα… Εγώ του είπα ότι αν θέλει να εκφράζει πολιτικό λόγο αυτό θα πρέπει να το κάνει μέσα στη Βουλή και όχι στο facebook κι εκεί τελείωσε η κουβέντα μας. Δεν επεμβαίνω και πολύ», είπε αρχικά η Θεοφανία Παπαθωμά και συνέχισε: «Έχουμε χρέος να εργαζόμαστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Έχουμε χρέος να είμαστε σύννομοι, να ακολουθούμε τις επιταγές του νόμου κι έχουμε και χρέος να εκφράζουμε τις πεποιθήσεις μας χωρίς φόβο και πάθος. Αυτά ο Γρηγόρης τα κάνει και τα τρία». «Θέλει να αφυπνίσει τον κόσμο», υποστήριξε η Θεοφανία Παπαθωμά.

πηγή

Leave a Reply