Μόλις εκδοθεί απόφαση Ε.Σ απεργούμε, κλείνουμε δημαρχεία!

0

Δυναμικές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι συμβασιούχοι αμέσως μετά την έκδοση της οριστικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά τις συμβάσεις και τα δεδουλευμένα τους.

Συγκεκριμένα η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων, καλεί αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης οι εργαζόμενοι να κλείσουν όλα τα αμαξοστάσια και τα δημαρχεία, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας «που θα προκηρυχθεί από τα ταξικά σωματεία και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ όπου σύμφωνα με το καταστατικό του καλύπτει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας (μελών και μη μελών)»

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τους, σημείωνουν:

«Η ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους που πήραν μέρος στη παράσταση διαμαρτυρίας στη βουλή παραδίδοντας σε όλα τα κόμματα εκτός χρυσής αυγής τη δική μας πρόταση νόμου, που μετατρέπει όλες τις συμβάσεις από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου. Ενημερώνουμε ότι παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Συνεχίζουμε κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για τη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.

Η κυβέρνηση έχει μέθοδο και στρατηγική. Καλλιεργεί τον εφησυχασμό προκειμένου να υλοποιήσει τις αποφάσεις που πήρε με τους δανειστές. Θέλουν να μας απολύσουν προκειμένου να αποψιλώσουν τις υπηρεσίες από προσωπικό προκειμένου να τις υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο για να τις χαρίσουν στο άμεσο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτή είναι η κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εμείς με τον αγώνα μας, τη δύναμη μας θα τους χαλάσουμε και το σχεδιασμό τους και τη πολιτική τους. Απαιτούμε τώρα η κυβέρνηση να υιοθετήσει τη πρόταση νόμου που καταθέσαμε και να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου.
Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, καμιά μοιρολατρία. Τώρα οργάνωση και αντεπίθεση, να σημάνει γενικός ξεσηκωμός σε όλους τους χώρους δουλειάς. Από σήμερα με ενθουσιασμό βγαίνουμε όλοι στους χώρους δουλειάς κουβεντιάζουμε με όλους τους συναδέλφους, τους ενημερώνουμε,δημιουργούμε επιτροπές σε όλους τους δήμους,

Με την έκδοση της απόφασης κλείνουμε όλα τα αμαξοστάσια και τα δημαρχεία. Πραγματοποιούμε 24ώρη απεργία που θα προκηρυχθεί από τα ταξικά σωματεία και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ όπου σύμφωνα με το καταστατικό του καλύπτει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας (μελών και μη μελών).

Καλούμε και όλους τους συναδέλφους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας. Το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά μας αφορά όλους. Αφορά τις ζωές τις δικές μας αλλά και των παιδιών μας.

Προειδοποιούμε για ακόμα μια φορά τη κυβέρνηση αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Να σταματήσουν να παίζουν με το μεροκάματο μας. να σταματήσουν να παίζουν με εμάς και τις οικογένειες μας Θα υπερασπιστούμε το ψωμί μας με οποιοδήποτε τρόπο. Εμείς στην ανεργία δεν θα ξαναγυρίσουμε ο κόσμος να χαλάσει. Αυτή η απόφαση είναι κόλαφος.

Και με τον αγώνα μας θα την αφήσουμε στα χαρτιά.

Εμείς δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.».

Απάντηση