Το παρών ειναι αναδημοσίευση απο της 15ης Ιουλιου 2015. Το χθεσινό αρθρο της εφημεριδας ΤΟ ΒΗΜΑ (και αν αληθευουν οι πληροφοριες του) ενισχυει το βάρος των δεδομένων που αναφέρονται εδω με τρόπο ρευστο, μεχρι την στιγμη που νεες πληροφορίες δουν το φως της δημοσιότητας.

15 Ιουλιου 2015

Γιατί δεν υπήρχε άλλη ωφέλιμη λύση αυτή την συγκεκριμένη στιγμή.
**
Ας δούμε τα πράγματα ορθολογιστικά και ψύχραιμα, βάση κάποιων δεδομένων με πληροφορίες επίσημες και από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης.
1. Δεδομένο: το 80% σχεδόν του ελληνικού λαού δεν θέλει την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
2. Δεδομένο: Η άτακτη χρεωκοπία και η επιστροφή μας στο εθνικό μας νόμισμα είναι μεγάλη καταστροφή για τον τόπο. (Υποστηρίζεται από τον Βαρουφάκη τον Τσιπρα και ένα μεγάλο πληθος οικονομολόγων και πολιτικών).
3. Δεδομένο: Για να γίνει συντεταγμένη επιστροφή σε εθνικό νόμισμα απαιτείται χρόνος. (Δηλώθηκε από τον Βαρουφάκη τον Λαπαβιτσα και άλλους έγκριτους οικονομολόγους). Δηλωση του Κου Λαπαβιτσα εδω.
4. Δεδομένο: Για να γίνει προετοιμασία επιστροφής σε εθνικό νόμισμα ο Βαρουφακης είπε πως πρεπει περα από τα 5 ατομα της ομαδας εξοδου που ειχε δημιουργησει να απασχοληθουν γυρω στα 500 ατομα για περιπου 6 μηνες (δεδομενο 3ο) αλλα ποτε δεν του δοθηκε τετοια εντολη. (Ο Βαρουφακης δηλωσε πως αν αυτό γίνονταν γνωστό αυτή η κινηση « τη στιγμή που γίνεται γνωστό, η δύναμη της προφητείας δημιουργεί της δικής της δυναμική…» θα οδηγουσε σχεδόν σιγουρα τα πραγματα προς τα εκει).
5. Δεδομένο: Ο Σοιμπλε ειχε προτεινει στον ΤΣΙΠΡΑ να βγουμε εκτος ευρω. Αυτό ειχε γίνει μερικως γνωστο από τον Μαιο ενώ τελικως επιβεβαιωθηκε στις τελευταιες διαπραγματευσεις. Ο Τσιπρας το αρνηθηκε λογω των δεδομενων 1, 2, 3, 4.
6. Δεδομένο: Όταν ο αντιπαλος της διαπραγματευσης (Σοιμπλε, και αλλοι) σε απειλει πριν από σενα με Grexit και το εννοει, μαλλον σε προλαβε. Αυτοματως το διαπραγματευτικο σου οπλο δεν λειτουργει και αυτο ο Κος Τσιπρας το γνωριζε απο τον Μαρτιο οπως λεει στην συνεντευξη του στην ΕΡΤ στις 14/07/2015. (Χαρακτηριστικο αρθρο του BBC εδώ).
7. Δεδομένο: Η δημιουργία IOUs όπως ισχυριστηκε ο Βαρουφακης δεν μπορουσε να λυσει το προβλημα, απλα μπορουσε να το αναβαλει. Αρα αυτό το οπλο (όπως ειπε ο Βαρουφακης) εκ φυσεως δεν μπορουσε να χρησιμοποιηθει.
8. Δεδομενο: Αν και η ετυμηγορια του λαου για τα επαχθη μετρα ηταν ΟΧΙ, η παρουσα εντολη του δημοψηφισματος δεν μπορουσε να ακυρωσει το πρωτο δεδομενο που είναι η παραμονη της χωρας εντος ΕΥΡΩ απλα επιβεβαιωνει αυτό που ο ΤΣΙΠΡΑΣ ειπε πως θα δυναμωσει την διαπραγματευτικη του δυναμη με τροπο που μονο αυτος ηξερε και εκτιμησε.


Είναι δεδομενο λοιπον πως ο οποιοσδηποτε διαπραγματευτής, (στην περιπτωση μας η Κυβερνηση) όταν εχει σαφες εντολες δεν πρεπει να τις παραβιαζει. Οι εντολες αυτές ερχονται από τον Ελληνικο λαο. Και ο λαος πρωτα από όλα εχει δωσει εντολη να μην βγαλει την χωρα εκτος ΕΥΡΩ με τους δυνατον καλυτερους ορους. Εάν στο τελος της διαπραγματευσης αυτό δεν εγινε με τους καλυτερους δυνατους ορους, την ευθυνη την εχει ο Τσιπρας και αυτό το δηλωσε και χθες στην συνεντευξη του στις 14 Ιουλιου 2015.

Συνεντευξη Τσίπρα 14η Ιουλίου 2015

Παναγιώτης Ντάγκαλος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here