Μητροπολίτης Κορίνθου προς Τσίπρα: Τι θα έλεγες αν σου έδινα ευχη να βρεθείς στο σύμφωνο συμβίωσης του παιδιού σου

0

760E09CE64BCBA97E264BC36974B9BD3Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, με τις οποίες «ευχήθηκε» στον πρωθυπουργό σύμφωνο συμβίωσης στα παιδιά του.

«Εκφράζω πικρό παράπονο… Είναι δυνατόν να ακούς ολόκληρο πρωθυπουργό να λέει ‘ζητώ συγγνώμη γιατί καθυστερήσαμε; (στη θέσπιση του συμφώνου συμβίωσης). Να το λέει επίσημα ο πρωθυπουργός της χώρας μας; Αν του έδινα ως ευχή και του έλεγα ‘να σε αξιώσει ο Θεός να παραστείς και στα συμβόλαια των παιδιών σου’ τι θα μού έλεγε τότε; ‘με ειρωνεύεσαι; με κατηγορείς; τι μού λες;’ πρέπει να σεβόμαστε ορισμένα παραδείγματα και να δίνουμε καλά παραδείγματα, δεν είναι αυτά καλά παραδείγματα. Εκτραχύνουν τον άνθρωπο τέτοιες καταστάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εκτιμά ότι το παράδειγμα του είναι καλό;» διερωτήθηκε στο Mega το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Παππάς κάνοντας λόγο για κηρύγματα μίσους. «Ο λόγος του μητροπολίτη εμπνέει μίσος» τόνισε ο κ. Παππάς.

«Ντρέπομαι για τέτοιους είδους δηλώσεις, ντρέπομαι που στο εκκλησίασμα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που προσβάλλουν το εκκλησίασμα στο σύνολό του» τόνισε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Καρακώστα.

«Δεν μπορούν να ακυρώνουν το νόμο της φύσης τέτοιο νόμοι» δήλωσε ωστόσο η Δ. Μανωλάκου του ΚΚΕ.

«Δεν χωρίζουμε τους ανθρώπους με αυτά. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» σημείωσε ο Κ. Γκιουλέκας από τη ΝΔ.

«Είναι δυνατόν να εκπέμπει τέτοιου μεγέθους μίσος και να απευθύνεται στον πρωθυπουργό με αυτό τον τρόπο; Η δήλωση είναι εξωφρενική» επισήμανε ο Σπ. Λυκούδης του Ποταμιού.

«Το σύμφωνο συμβίωσης είναι θέμα καθαρά ίσων δικαιωμάτων δεν είμαστε όλοι ίδιοι αλλά είμαστε όλοι ίσοι (…) Ο λόγος αυτός απομακρύνει τον κόσμο.» τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς. «Υπάρχουν και καλά παραδείγματα ιεραρχών χωρίς μισαλλοδοξία» διευκρίνισε ο κ. Μαυρωτάς.

1 COMMENT

  1. Καλά, χέσε τους πικρόχωλους σιχαμερούς (και κάργα γκέη κλειστών των θυρών) αρχιτράγους.
    Το άλλο το ζώο το ΚΚΕ, έχει ιδεά για τι μιλάει όταν λέει “νομο της φύσης”;
    Όπως και σε όλα τ’αλλα, έτσι και στην επιστήμη έχουν μείνει κάπου στο 1930… Ούτε καν το 1917 που έπνεε άνεμος ελευθεριακός,
    αλλά στα χρόνια που ο Στάλιν ολοκλήρωσε την *αντεπανάσταση* και καταδίκασε το εγχείρημα της ΕΣΣΔ για πάντα.

Leave a Reply