Μιση και φετος η πρωτη δοση των οικογ.επιδοματων ?

0

Σήμερα διέρρευσε η είδηση ότι η καταβολή της Α’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων θα είναι μειωμένη κατά 50%. Μιλώντας μάλιστα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η πρόεδρος των τριτέκνων ανατολικής Αττικής Μ. Ναυροζίδου, αναφερόμενη στη μείωση κατά 50% της δόσης, τόνισε ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και πέρυσι, ότι ο λόγος που η δόση θα καταβληθεί μειωμένη είναι άγνωστος και ότι ο ΟΓΑ έχει ολόκληρο το ποσό στη διάθεσή του αλλά δεν προχωράει στην πλήρη καταβολή του.

Επίσημες πηγές του ΟΓΑ,τόνισαν ότι οι ημερομηνίες που διαρρέονται διαδικτυακά είναι απλώς «προβλέψεις». Στον ΟΓΑ μένουν σε αυτό ότι τα οικογενειακά επιδόματα θα δοθούν πριν το Πάσχα.

Σχετικά με τη μειωμένη κατά 50% Α’ δόση, μας τόνισαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει λόγος «ξαφνιασμού» ή έντονων αντιδράσεων καθώς η διαδικασία ήταν γνωστή από πέρυσι. Όπως τόνισαν στελέχη του ΟΓΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην aftodioikisi.gr, το ίδιο ακριβώς συνέβη και πριν ένα χρόνο, τέτοια εποχή, διότι λόγω εορτών, γίνεται προσπάθεια πρόωρης καταβολής μέρους των οικογενειακών επιδομάτων για να μπορέσουν οι δικαιούχοι να πάρουν νωρίτερα κάποια από τα χρήματά τους. Στην πορεία θα ακολουθήσει η πλήρης εκκαθάριση και θα δοθεί και το υπόλοιπο ποσό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν αυτό γινόταν διαφορετικά, δηλαδή να δινόταν ολόκληρο το ποσό σε αυτή τη φάση, θα υπήρχε κίνδυνος, μετά την εκκαθάριση και εφόσον προέκυπταν διαφορές, ο ΟΓΑ να πρέπει να ζητήσει πίσω τα χρήματα!

Σε κάθε περίπτωση, όπως μας είπαν, γίνονται σημαντικές προσπάθειες στον Οργανισμό. Επίσημες ανακοινώσεις για τα οικογενειακά επιδόματα και τον αριθμό των δικαιούχων θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες καθώς οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και όλοι στον ΟΓΑ επιθυμούν να γίνουν προσεκτικά βήματα. To ekorinthos θα σας κρατά ενήμερους.

 

Απάντηση