Μήνυμα και ευχές για το Νέο Έτος της Μαργαρίτας Μιχαηλίδου.

0

Λένε ότι τα μεγάλα κείμενα δεν τα διαβάζουν πολλοί.
Οι σκέψεις όμως, που με απασχολούν με το κλείσιμο της χρονιάς, δεν περιγράφονται σε μια παράγραφο.

Ζήσαμε μια χρονιά που μας επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις και γεγονότα με τον κορωνοϊό και τις συνέπειές του να δεσπόζει και να μονοπωλεί τη ζωή των ανθρώπων.
Μπήκαν στο καθημερινό μας λεξιλόγιο λέξεις όπως “lockdown” και “click away” και ξεχάσαμε την ελληνική γλώσσα και τις λέξεις “εγκλεισμός” και “απομόνωση”.

Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας να αποκαλεί Έλληνες πολίτες “ψεκασμένους”. Τον είδαμε ανέμελο και χαρούμενο στη Θεσσαλονίκη που πλήττεται και πενθεί δεκάδες θανάτους καθημερινά από τον κορωνοϊό. Τον είδαμε στην Πάρνηθα χωρίς μέτρα προστασίας.

Ακούσαμε τους ειδικούς να μας λένε μην αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας και να μην πλησιάζουν τους παππούδες τους. Ακούσαμε τους δημοσιογράφους να απειλούν τους Έλληνες με διάφορες ποινές και να τους αποκαλούν “ηλίθιους”!

Ζήσαμε μέσα στην απόλυτη ψυχολογική πίεση και τρομολαγνεία.

Επιχειρήσεις έκλεισαν, οι ζωές μας καταστρέφονται, οι Έλληνες διχάστηκαν, μας έκαναν επιφυλακτικούς μέχρι και φοβικούς – εχθρικούς απέναντι στους συνανθρώπους μας.
Έκλεισαν τις εκκλησίες, οι καμπανες δεν χτυπούν.

Και για τους “δικούς τους” συνεχίζεται το γλέντι και η υπέρμετρη σπατάλη σε ανούσια “δημόσια” έργα. 
Τα κανάλια και οι εφημερίδες μοιράζονται πακτωλό χρημάτων.
Έδωσαν στους μεγαλοεργολάβους των διοδίων εκατομμύρια για αποζημίωση λόγω της μειωμένης κίνησης την ίδια στιγμή που χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο οδηγώντας αξιοπρεπείς επιχειρηματίες στην εξαθλίωση και στην αυτοκτονία.

Ημέρες Χριστουγέννων είχαμε άλλη μια προδοσία της Πατρίδας μας για την οποία δεν μίλησε κανένα κανάλι και ο μόνος που έβγαλε “στη φόρα” το γεγονός, ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος. Με επίσημη ανάρτηση οριοθέτησης στον ΟΗΕ, Συμφωνίας 6 Αυγούστου 2020 για την ΑΟΖ, η Ελληνική Κυβέρνηση αποδίδει σε Τουρκία όλη την ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο ανατολικά 28ου μεσημβρινού, ενώ σε Λιβύη την ΑΟΖ δυτικά 26ου μεσημβρινού.

Ακούσαμε από Υπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης για την εορτή των Χριστουγέννων το τραγικό “δήθεν εορτή” τη στιγμή που η Ισραηλινή Πρεσβεία και ο Ιρακινός Υπουργός μας ευχήθηκαν Καλά Χριστούγεννα.

Χριστιανοφοβια, Ελληνοφοβια…

ΠΟΣΟ ΠΙΑ;

ΑΥΤΗ είναι η αλήθεια, όσο δυσάρεστη και αν μας φαίνεται. Την αλήθεια δεν μπορείς να τη βάψεις με άλλο χρώμα για να αλλάξει η ουσία. Είναι πάντα μια και είναι απαράλλαχτη.
Ζούμε τη βαρβαρότητα. Τη βλέπουμε να έρχεται μεταμφιεσμένη με προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Πρόκειται για πλήρη εξευτελισμό, καθυπόταξη και ατίμωση του ανθρώπου.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την κατάσταση ριζικά, Έλληνες!

Ας πιάσουμε τα χέρια του διπλανού μας, ας τον κοιτάξουμε στα μάτια, ας ακούσουμε πως χτυπάει η καρδιά του.
Ας αφουγκραστούμε τις ανησυχίες και τις δυσκολίες των συνανθρώπων μας, ας βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους!

Μόνο ενωμένοι, με κατανόηση και συμπόνια μπορούμε να είμαστε δυνατοί. Και μόνο ενωμένοι θα βγούμε αλώβητοι από την περιπέτεια που ζούμε!

Ο παλιός χρόνος φεύγει και ελπίζω να πάρει μαζί του όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις για μια καλύτερη ζωή!
Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι σύμμαχος μιας μεγάλης επανάστασης για μια ζωή ανθρώπινη, ελεύθερη, χαρούμενη! Να είναι η νέα χρονιά ένα νέο ξεκίνημα!

Ευτυχισμένο το Νέο Έτος λοιπόν, σε εσάς και στις οικογένειές σας!

Το ξεκίνημα του 2021 ας είναι η αφετηρία μίας δημιουργικής εποχής, με υγεία, αγάπη και ευημερία! 

Ας κάνουμε πραγματικότητα την ελπίδα που γεννιέται με το Νέο Έτος!

Χρόνια Πολλά Έλληνες, Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Μαργαρίτα Μιχαηλίδου,
Τομεάρχης Παιδείας της Ελληνικής Λύσης,
πολιτευτής Νομού Κορινθίας. 

Απάντηση