Μήνυμα ενότητας στη ΝΔ: Μητσοτάκης, Καραμανλής και Σαμαράς στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος

0

“Ισχυρό μήνυμα ενότητας της Κεντροδεξιάς προσδοκά η κυβέρνηση να εκπεμφθεί από την εκδήλωση που οργανώνεται το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα 18.00) από το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», με αφορμή τα 47 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, αλλά και του συνόλου των βουλευτών και ευρωβουλευτών της ΝΔ, που είναι προσκεκλημένοι, κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής, Η πορεία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη» θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Τους προσκεκλημένους (υπουργούς, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ) θα καλωσορίσουν οι κύριοι Πέτρος Μολυβιάτης και Αχιλλέας Καραμανλής, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, αντιστοίχως, ενώ η παρουσία και του τρίτου εν ζωή διατελέσαντος αρχηγού της ΝΔ, πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα υπογραμμίσει τον ξεχωριστό συμβολισμό που θέλουν να εκφράσουν οι οργανωτές της εκδήλωσης.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αναφερόμενος στην εκδήλωση (σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM) επεσήμανε εκτός του ότι πραγματοποιείται με αφορμή τα 47 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, γίνεται για να τμηθεί δύο ακόμη επέτειοι που είναι τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

«Αυτή η εκδήλωση έχει ένα συμβολισμό. Είναι μία εκδήλωση για να γιορτάσουμε πολλά γεγονότα: Την ενότητα του κόμματος, τα 47 χρόνια μας, την πορεία μας στην Ευρώπη, η οποία ας μην ξεχνάμε ότι διακυβεύτηκε πριν από μερικά χρόνια», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

«Παραπλανητικές ετικέτες»

«Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται στο στενό πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης, όχι μόνο επειδή μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά και επειδή η Νέα Δημοκρατία διασφάλισε αυτή την πορεία», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Όσον αφορά στην ιδεολογική φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η απάντηση βρίσκεται στην ιδρυτική της διακήρυξη, η οποία λέει ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς.

«Στην ευρεία πολιτική οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν στη δεξιά, στο κέντρο, ακόμη και στις παρυφές της κεντροαριστεράς, εδώ και πολλά χρόνια», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι την πρώτη διεύρυνση προς το Κέντρο είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1977 και ότι στη συνέχεια πολλοί αρχηγοί του κόμματος πορεύθηκαν με το βλέμμα προς το Κέντρο.

«Δεν ανήκουν οι ακροδεξιοί στη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Καραμανλής, υπογραμμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που το 1974 θέσπισε την τρίτη ελληνική Δημοκρατία και έβαλε ένα τέλος στην πολύ προβληματική και τραγική για τα εθνικά συμφέροντα περίοδο της ακροδεξιάς Χούντας.

Τόνισε ότι δηλώσεις που υποστηρίζουν πως οι κομμουνιστές είναι χειρότερος εχθρός από τους Τούρκους είναι ακραίες και μας γυρνάνε σε μία εποχή, που πρέπει να ξεχάσουμε. Υπενθύμισε εξάλλου ότι ήταν η Νέα Δημοκρατία η παράταξη που νομιμοποίησε το ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι: «Επομένως αυτές οι υπερβολές ανήκουν στο χθες και είναι -κατά την προσωπική μου άποψη- μία ακραία ρητορική».

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι διαχωριστικές γραμμές υπάρχουν βέβαια πάντα μεταξύ των κομμάτων. Σχολίασε ότι τα κόμματα από το 1974 και μετά άλλαξαν πολλές φορές τοποθετήσεις, ακόμη και ονομασία, αλλά η μόνη παράταξη που έμεινε σταθερή ήταν η Νέα Δημοκρατία. «Αυτή τη στιγμή, η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που παραμένει όρθιο και σταθερό, διότι η ιδρυτική της διακήρυξη παραμένει στην επικαιρότητα», εκτίμησε.

Στον χώρο της εκδήλωσης που θα γίνει στον κήπο των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος θα έχουν πρόσβαση μόνο οι προσκεκλημένοι, ενώ από τα ΜΜΕ πρόσβαση στον κήπο, θα έχουν η Δημόσια Τηλεόραση και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που θα δώσουν εικόνες και ήχο pool. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και με live streaming. Οι κωδικοί θα δοθούν σε όλους τους ενδιαφερόμενους.”
https://www.protothema.gr/politics/article/1170640/oi-sumvolismoi-tis-parousias-sussomis-tis-nd-sto-idruma-konstadinos-karamanlis/#:~:text=%CE%99%CF%83%CF%87%CF%85%CF%81%CF%8C%20%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1%20%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82,%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82%20%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82%20%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B5%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82.

Leave a Reply