Μίνως Κυριακού: Μέχρι τις τρεις και μισή το πρωί στον γάμο του Θοδωρή

0

Ναι, ήταν άρρωστος, πολύ άρρωστος. Όμως ο Μίνωας Κυριακού δεν θα έχανε με τίποτε την πιο ευτυχισμένη στιγμή στην ζωή του γιου του Θοδωρή Κυριακού, η οποία έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο.

Η βάφτιση της εγγονής του την Παρασκευή και ο θρησκευτικός γάμος του διαδόχου της αυτοκρατορίας που έχτισε, ήταν δυο γεγονότα που όσο καταβεβλημένος κι αν ήταν από την αρρώστια του ειχε αποφασίσει να τα ζησει. Έτσι την Παρασκευή και μετά από μια ειδική αγωγή με ηλεκτρολύτες έδωσε το παρών χαμογελαστός και συγκινημένος στη βάφτιση της μικρής κόρης που απέκτησαν ο Θοδωρής Κυριακού και η Δήμητρα Μπιθαρα.

Οι τρεις χιλιάδες και πλέον καλεσμένοι, παρά πολλοί από αυτούς στενοί του φίλοι για δεκαετίες, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να συναναστραφούν για κάποιες ώρες τον αυτοδημιούργητο μεγιστάνα, που ξεκίνησε από το τιποτα και έχτισε μια ναυτιλιακή και μιντιακἠ αυτοκρατορία.

Ήταν κοινό μυστικό το τελευταίο χρόνο ότι ο Μίνωας Κυριακού δεν ήταν καλά. Ότι ήταν βαριά άρρωστος και νοσηλευόταν πολύ συχνά σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο. Όμως αυτός ο άνθρωπος έκρυβε μέσα του μια τεράστια δύναμη.

Μια δύναμη που θαύμασαν όλοι τόσο την Παρασκευή στην βάφτιση, όσο και το Σάββατο όταν πραγματοποιήθηκε ο θρησκευτικός γάμος του γιου του με την Δήμητρα Μπιθαρά στο Πόρτο Χέλι.

Στη δεξίωση που ακολούθησε στην εξοχική κατοικία της οικογένειας Κυριακού στον Άγιο Αιμιλιανό ο αριθμός των καλεσμένων ήταν πολύ μικρότερος σε σχέση με αυτόν της βάφτισης, αφού το κάλεσμα ήταν πολύ πιο «κλειστό».

Ο Μινωας Κυριακού χάρηκε ιδιαίτερα την συγκεκριμένη πολύ όμορφη βραδιά έχοντας δίπλα του στο τραπέζι τον Βαρδή Βαρδινογιάννη και τη σύζυγό του Μαριάννα, με τους οποίους συνομιλούσε καθόλη τη διάρκεια της δεξίωσης.

Μια δεξίωση η οποία για τον ίδιο τελείωσε λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα όταν και αποχώρησε για να ξεκουραστεί, σε αυτό που έμελλε να είναι το τελευταίο βράδυ της μυθιστόρηματικής ζωής του.

Μιας ζωής η οποία έφθασε στο τέλος της την Κυριακή λίγο μετα το απόγευμα με την είδηση του θανάτου του να προκαλεί τη δέουσα συγκινησιακή φόρτιση σε όλους όσοι είχαν την τύχη να τον ζήσουν από κοντά.

 

 

http://mononews.gr/news-lifestyle-minos-kiriakou-mechri-tis-tris-ke-misi-proi-ston-gamo-tou-thodori/169424

 

Απάντηση