Μήνας πληρωμών ο Δεκέμβριος

0

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, καταβάλλονται οι συντάξεις του Δημοσίου, του ΕΤΑΤ του ΝΑΤ, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

Ήδη από την Τρίτη έχει ξεκινήσει η καταβολή των αναδρομικών σε συνολικά 65.251 συνταξιούχους, μαζί με τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Δεκεμβρίου από τον e-ΕΦΚΑ

Οι μακροχρόνια άνεργοι τους θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα των 400 ευρώ τις τελευταίες ημέρες του τρέχοντος μήνα ή τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη.

Ο ΟΑΕΔ έχει ανακοινώσει ότι η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων για το 2020 θα ξεκινήσει από τον Οργανισμό στις 7 Δεκέμβρη μαζί την προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων στους δικαιούχους.

Στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να καταβληθεί και το επίδομα ύψους 400 ευρώ στους επιστήμονες (δικηγόρους, οικονομολόγους κά) και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Την 11 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους δικαιούχους εργαζόμενους η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ των επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ τον Νοέμβριο.

Την ίδια μάλιστα ημερομηνία θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και εργαζόμενοι που εμπίπτουν στα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες του «Ιανού».

Το δώρο των Χριστουγέννων θα δοθεί κανονικά στις 21 Δεκεμβρίου, με βάση τον πραγματικό μισθό που έλαβε ο εργαζόμενος στην τσέπη του.

Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των αναδρομικών συντάξεων κληρονόμων.

Στα τέλη Δεκέμβρη το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει να κατάβαλει σε 190.000 συνταξιούχους με πάνω από 30 συντάξιμα έτη, τις αυξήσεις στις συντάξεις και τα αναδρομικά όπως ορίζει ο νόμος Βρούτση.

Λεωνίδας Μπαζιωτόπουλος

Απάντηση