Μικρές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

0

NNNNNNNNNN
Ενόψει της ανακοίνωσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την πορεία της νομισματικής πολιτικής στην αμερικανική οικονομία. Οι δείκτες των αγορών εμφάνισαν μεικτή εικόνα, με διακυμάνσεις χαμηλότερες από 0,6%.

Στη Βρετανία ο δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε κατά 0,58%, ο γερμανικός δείκτης Dax κατά 0,5%, αλλά ο γαλλικός δείκτης Cac-40 υποχώρησε κατά 0,22% και ο ιταλικός FTSE Mib κατά 0,18%. Στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones κέρδιζε 0,35% λίγο πριν από την ανακοίνωση της Fed, ενώ το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,4% έναντι του καλαθιού με τα υπόλοιπα ισχυρά νομίσματα της παγκόσμιας οικονομίας, έπειτα από την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν μεγαλύτερη του αναμενομένου άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,84% στα 1,1058 δολάρια.

Οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων αναρριχήθηκαν στο 1,998% – το υψηλό των τελευταίων επτά εβδομάδων. Η τιμή του πετρελαίου Brent ξεπέρασε τα 40 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από πληροφορίες ότι ο ΟΠΕΚ θα συσκεφθεί τον επόμενο μήνα, ακόμα και χωρίς τη συμμετοχή του Ιράν, για να συζητηθεί το πάγωμα της παραγωγής. Στις ΗΠΑ η τιμή του αργού έφθασε τα 38,50 δολάρια, με άνοδο άνω του 4%.
Πηγή

Leave a Reply