Μίκης Θεοδωράκης / Δικαιώθηκαν και τυπικά οι εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του συνθέτη

0

Και τυπικά δικαιώθηκαν οι εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη, οι οποίοι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου αναλαμβάνουν τη διοργάνωση της κηδείας του μεγάλου συνθέτη. Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη, στον γιο και στην σύζυγο του Μίκη Θεοδωράκη να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στις διαδικασίες κηδείας και ταφής του.

Ειδικότερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτή στο σύνολό της την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο ένας εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θοδωράκη, αναγνωρίζοντάς τους πως έχουν το πλήρες δικαίωμα να αποφασίσουν για κάθε θέμα που αφορά την κηδεία. Το δικαστήριο ουσιαστικά αποδέχεται όσα ο ίδιος ο μεγάλος καλλιτέχνης είχε εκφράσει σε συμβολαιογραφική πράξη που συνέταξε τον Ιανουάριο του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα και ενώ όλοι περίμεναν πως είχε λήξει το σίριαλ με την κηδεία και την ταφή του εμβληματικού συνθέτη, εμφανίστηκαν νέα δικαστικά εμπόδια, αυτή τη φορά από το γραφείο τελετών που είχε παραλάβει τη σορό του.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου εμφανίστηκε το Γραφείο Τελετών Σκλια (με τον εταιρικό τίτλο «ΙΚΕ Funeral Office Σκλιας») και δια του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, κατέθεσε πρόσθετη παρέμβαση, ώστε να αναλάβει το συγκεκριμένο γραφείο την τελετή.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του γραφείου τελετών, εκδίδοντας μάλιστα νέα τροποποιητική προσωρινή διαταγή με την οποία απαγόρευε στο Γραφείο Τελετών Σκλια να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια για το λαϊκό προσκύνημα, την κηδεία και τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη. Ωστόσο, το Γραφείο Τελετών αρνήθηκε αρχικά να παραδώσει τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη σε άλλο γραφείο προκειμένου να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, με αποτέλεσμα αυτό να γίνει με μεγάλη καθυστέρηση την ώρα μάλιστα που πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποτίσει φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη.

Απάντηση