Μια πολυ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον πρόεδρο των διαιτητών Κορινθίας Χρήστο Βλαχοπανο για τη διαιτησία στο ντέρμπι και την επίθεση σε διαιτητές

0

Με αφορμή το πρόσφατο ντέρμπι και τις ανακοινώσεις καθώς και τα γεγονότα που ακολούθησαν αποφασίσαμε να μιλήσουμε με τον πρόεδρο των διαιτητών Κορινθίας για όλα…


Θ.Τ Δυστυχώς κ. πρόεδρε η συνέντευξη αυτή γίνεται σε ένα κλίμα κακό.Τη Δευτέρα που μας πέρασε το ρεπορτάζ μας θέλει διαιτητές της Κορινθίας να δέχονται επίθεση από  οπαδούς την ώρα που έκαναν την προπόνηση τους και να τους ζητάνε το λόγο για τη διαιτησία στο πρόσφατο ντέρμπι.Πρώτα απ’ολα τι έχετε να πείτε για το συμβάν.

Χ.Β Ενημερώθηκα και εγώ από τους συναδέλφους μου, διαιτητές ότι υπήρξε μεμονωμένη αντίδραση παικτών και παράγοντα της Κορίνθου 06 προς τους διαιτητές που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο στάδιο για προπόνηση. Οι ψυχραιμότεροι της ανωτέρω ομάδας που βρίσκονταν στο γήπεδο έπραξαν το αυτονόητο, δηλαδή απέτρεψαν τα χειρότερα, προφυλάσσοντας αρχικά την ομάδα τους και εν συνεχεία τους συναδέλφους μου.   

Εμείς σαν σύνδεσμος καταδικάζουμε το γεγονός και επιφυλασσόμεθα να διερευνήσουμε το περιστατικό και εφ’ όσον προκύψουν ποινικές ευθύνες να εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο.   
Θ.Τ Πως είδατε τη διαιτησία στο ντέρμπι αλλά και την ανακοίνωση του Κόρινθος 06;
Χ.Β Δε θα ήθελα να μπω και εγώ στη διαδικασία να κρίνω τους συναδέλφους μου, καθότι θεωρώ ότι κάποτε θα πρέπει να μπει ένα τέλος και να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τους διαιτητές. 

Πρέπει κάποτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στην Ελλάδα να μας δείτε σαν ανθρώπους και όχι σαν Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Τελειώνοντας θα σας απαντήσω με μία επισήμανση: Πρίν από λίγες μέρες είδαμε το ωραιότερο παιχνίδι στην ιστορία του Champions League . . . . . . . ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ  ‘’ΗΜΑΡΤΟΝ’’.

Όσον αφορά την ανακοίνωση της ομάδος Κόρινθος 06 θα χρησιμοποιήσω μία φράση αστυνομική και θα πώ ότι τις θεωρώ ότι έγινε << εν βρασμό ψυχής >> γιατί διαφορετικά θα προέτρεπα τους ανθρώπους της ομάδας να καταφύγουν στη δικαιοσύνη και θα με βρουν σύμμαχό τους προκειμένου να καθαρίσει το τοπίο στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο.

Θ.Τ Τι πιστεύετε ότι φταίει για την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο;
Χ.Β Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος αλλά πιστεύω ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται . . . . Παλιότερα υπήρχαν δύο ομάδες, Παγκορινθιακός και Κόρινθος τώρα έχουμε την ΠΑΣ Κόρινθο και την Κόρινθο 06. 

Είναι και οι δύο πάρα πολύ καλές ομάδες με φιλόδοξους παράγοντες και ίδιους στόχους οπότε μία σχετική αντιπαλότητα είναι φυσιολογική. Ακόμα και ο Κορινθιακός κόσμος αν παρατηρήσετε στηρίζει και πηγαίνει σε αυτά τα παιχνίδια ανεξάρτητα ποιος είναι γηπεδούχος. Βέβαια υπάρχουν και κάποια περιστατικά κάποιων…… ‘’ ούτε οπαδοί δε λέγονται αυτοί ’’, τα οποία όμως με  προσπάθεια όλων μας μπορούμε να τους απομονώσουμε και να τους διώξουμε από τα γήπεδα.     

Θ.Τ Θεωρείτε ότι φέτος είχαμε καλές διαιτησίες; Υπήρξαν αρκετές ανακοινώσεις για αδικία από ομάδες που κατήγγειλαν οτι αδικήθηκαν.
Χ.Β Ποτέ στα 18 χρόνια που παίζω διαιτητής στην Κορινθία, η διαιτησία δεν έπαιξε ρόλο για το ποιος θα βγει πρωταθλητής ή ποιος θα υποβιβαστεί από την κατηγορία. 

Οι δηλώσεις των παραγόντων γίνονται για εσωτερική κατανάλωση στις κοινωνίες τους και για να αποκρύψουν τις αδυναμίες των ομάδων τους κατευθύνοντας την κοινή γνώμη στα εξιλαστήρια θύματα, ποιους άλλους τους διαιτητές. Προκαλώ κάποιο παράγοντα στο τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου να έρθει στα μπλοκ σας και να κάνει αρνητική αυτοκριτική για την ομάδα που διοικούσε. Ακόμα πάντως δεν το έχω δει.


Θ.Τ Εχουν να κάνουν αυτά τα γεγονότα με το γενικότερο κλίμα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο; Με τις εκλογές της ΕΠΟ;
Χ.Β Δε νομίζω ότι είμαστε επηρεασμένοι στην Κόρινθο με τα τεκταινόμενα στην Ε.Π.Ο. Εξάλλου θα σας πω το εξής: Στην Κορινθία φέτος έχουμε τα ανταγωνιστικότερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών σε όλες τις κατηγορίες και για τον πρωταθλητή αλλά και για το ποιος θα υποβιβαστεί. Το κλίμα στην Κορινθία γι΄ αυτό είναι τεταμένο και όχι λόγω της Ε.Π.Ο, κατά τη γνώμη μου.  
Θ.Τ Ο Κορίνθιος διαιτητής είναι κατάλληλα προετοιμασμένος; Είναι ενημερωμένος για τις εξελίξεις;
Χ.Β ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, σε όλους τους πίνακες των Εθνικών κατηγοριών  και αυτό αποδεικνύεται από τις επιδόσεις τους σε αυτές όπου και αριστεύουν. Κάθε Δευτέρα υπάρχει επιμορφωτική συγκέντρωση και καταρτίζεται ενώ προπονείται σχεδόν σε καθημερινή βάση με τον πιο έμπειρο γυμναστή της Κορινθίας.

Θ.Τ Οι αγωνιστικοί χώροι της Κορινθίας. Πως τους κρίνετε. Ακούστηκε ότι δε θα έπρεπε να ξεκινήσουν πολλά από τα ματς και θα σας θυμίσω τη λίμνη στο γήπεδο του ΠΑΣ Κόρνθος.
Χ.Β Το αν θα ξεκινήσει κάποιος αγώνας διέπεται από κανόνες που καθορίζονται από την Ε.Π.Ο. και δεν είναι στην κρίση κανενός. Όσον αφορά τους αγωνιστικούς χώρους έχει γίνει από όλους τους δήμους προσπάθεια να φτιαχτούν γήπεδα και κάθε χρόνο όλο και κάποιο δίνεται στη διάθεση των ομάδων. Στην ευρύτερο Δήμο της Κορίνθου τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια και βλέπουμε ότι σχεδόν κάθε ομάδα του δήμου μας έχει και γήπεδο. Το παράπονό μας είναι για εμάς τους Κορίνθιους που δεν έχουμε άλλο ένα γήπεδο καθ’ όσον αυτό του Συνοικισμου δε μπορεί καλύψει τις ανάγκες όλων.

Θ.Τ  Το Κορινθιακό ποδόσφαιρο έχει ωφεληθεί από την κρίση; Οι ομάδες εμπιστεύονται τους Κορίνθιους ποδοσφαιριστές;
Χ.Β Σε αυτό τον τομέα οι παράγοντές μας κάνουν συγκινητική προσπάθεια. Βλέπουμε πολλά τμήματα υποδομών, παιδικών και εφηβικών ομάδων τα οποία συμμετέχουν στα πρωταθλήματα του νομού μας. Στα ανδρικά τμήματα βλέπουμε να εμπιστεύονται Κορίνθιους παίκτες και το κυριότερο νέα παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομών της ομάδας.

Τελειώνοντας θέλω επ’ ευκαιρίας της συνέντευξης μας να ευχαριστήσω δημόσια τους διαιτητές μας που και φέτος αγωνίζονται αφιλοκερδώς σε δύο τελευταίους εντός έδρας αγώνες  των ομάδων της Γ’ κατηγορίας , προσφέροντας και με αυτό τον τρόπο στη βοήθεια των σωματείων μας. 

Leave a Reply