Μια μέρα γεμάτη κινούμενα σχέδια!

0

ImageHandler (26)

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, είναι η Διεθνής Ημέρα του Animation και όλοι οι φανς δεν πρέπει να λείπουν από το Γαλλικό Ινσιτιούτο

Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, ελληνικό παράρτημα της Ένωσης δημιουργών κινουμένων σχεδίων ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation) συνδιοργανώνει με τα ελληνικά φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Animasyros και Be There! Corfu Animation Festival αλλά και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων, αύριο, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015.

Το 2015, η ημέρα αυτή εορτάζεται από όλες τις χώρες μέλη της ASIFA μεταξύ 17 και 31 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της πρώτης δημόσιας προβολής κινουμένων σχεδίων που έγινε την 28η Οκτωβρίου 1892 στο Παρίσι. Τα τελευταία χρόνια η γιορτή αποτελεί ευκαιρία για γνωριμία με ταινίες άλλων χωρών και πολιτισμών και ταυτόχρονα επιτρέπει τη συνάντηση των Ελλήνων δημιουργών με τους φοιτητές σχολών κινουμένων σχεδίων και τις δημιουργίες τους. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η φετινή διοργάνωση με ταινίες από την Ιαπωνία, ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων ταινιών που προβλήθηκαν στα ελληνικά φεστιβάλ αnimαsyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και Φόρουμ (24-27 Σεπτεμβρίου 2015) και Be there! Corfu Animation Festival (15-18 Οκτωβρίου 2015) και επιλογές φοιτητικών ταινιών από τις γαλλικές σχολές κινουμένων σχεδίων.

Επίσης, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή ένωση δημιουργών και παραγωγών CARTOON, παρουσιάζονται οι βραβευμένες στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ ταινίες CARTOON D’OR 2014 και 2015. Το πρωί της ίδιας ημέρας θα προβληθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος η γαλλική ταινία μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων για παιδιά Ma maman est en Amérique, elle a rencontré Buffalo Bill του Marc Boreal με ελληνικούς υπότιτλους.

Η γιορτή εμπεριέχει ένα στρογγυλό τραπέζι που θα συντονίσει το μέλος της ASIFA Αναστασία Δημητρά. Στο στρογγυλό τραπέζι, τις γαλλικές σχολές animation θα αντιπροσωπεύσει η Moira Marguin, εκπρόσωπος της διάσημης σχολής κινουμένων σχεδίων CFT Gobelins, ενώ ο Λέκτορας Πληροφορικής Κινηματογραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Παναγιώτης Κυριακουλάκος, θα παρουσιάσει τις ελληνικές πρωτοβουλίες.

Απάντηση