Μια μαγική βραδιά στο Καλογεροπούλειο Ιδρυμα

0

Μια ξεχωριστή βραδιά από το Καλογεροπούλειο Ιδρυμα που οργάνωσε μία συναυλία με δύο εκλεκτούς σολίστ, τον Ελληνοϊάπωνα βιολονίστα Noe Inui και τον πιανίστα Βασίλη Βαρβαρέσο, συνεργάτες και συνοδοιπόρους στον χώρο της μουσικής δωματίου για πολλά χρόνια. Η συναυλία ήταν ένα ιδιαίτερο μουσικό γεγονός με ελεύθερη είσοδο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος.

Το παρών έδωσε η κα Σίσυ Παυλοπούλου σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς.

Στην κάμερα του ekorinthos μίλησαν οι δύο μουσικοί της βραδιάς και ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Θεοδοσίου.

Παρακολουθήστε ένα μικρό απόσπασμα από την υπέροχη μουσική βραδιά.

Στη συναυλία τους, οι δύο εκλεκτοί σολίστ ερμηνευσαν έργα Μότσαρτ, Μπραμς, Πάμπλο ντε Σαρασάτε (1844-1908) και Φριτς Κράισλερ (1875-1962). Ο Noe Inui, «πολίτης του κόσμου θα λέγαμε σήμερα, πολυβραβευμένος μουσικός, έχει εμφανιστεί ως σολίστ στις μεγαλύτερες αίθουσες, ορχήστρες και φεστιβάλ του κόσμου από τη Νέα Υόρκη ώς το Τόκιο κερδίζοντας την αγάπη και τον θαυμασμό κάθε κοινού με την εντυπωσιακή τεχνική και τη βαθιά εκφραστική του δεινότητα.

Ο Βασίλης Βαρβαρέσος, ένας πολύ σημαντικός σολίστ του πιάνου στον καιρό μας, άρχισε την καριέρα του από πολύ μικρή ηλικία κερδίζοντας από τότε πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ, κατακτώντας στη συνέχεια και ώς σήμερα όλον τον κόσμο της κλασικής ερμηνευτικής σκηνής του πιάνου. Οι εμφανίσεις του στις ΗΠΑ (Carnegie Hall, The Kennedy Center κ.λπ.) περιλαμβάνουν και την επίσημη πρόσκληση του προέδρου Ομπάμα».

Στα πλαίσια της βραδιάς βραβεύτηκε και ο χορηγός του Ιδρυματος Χρήστος Τσαούσης για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια, βραβείο που παρέλαβε από την κα Σίσυ Παυλοπούλου.

 

Απάντηση