Μέτρα προστασίας των συντάξεων ανακοίνωσε η Μay

0

Η υπόσχεση της May έρχεται τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα της θα εξασφαλίσει μία ευρύτερη πλειοψηφία από αυτή που έχει τώρα, στις εκλογές της 8ης Ιουνίου
Η πρωθυπουργός Theresa May σχεδιάζει νέους περιορισμούς στις εξαγορές επιχειρήσεων στο πλαίσιο ενός πλάνου που θα προστατέψει τις συντάξεις των εργαζομένων από τα ασυνείδητα αφεντικά, όπως γράφει το Bloomberg.
Αν εκλεγούν στις 8 Ιουνίου οι Συντηρητικοί της May, θα μπλοκάρουν τέτοιες συμφωνίες και θα ασκήσουν ποινικές διώξεις σε βάρος των εργοδοτών επιχειρήσεων που βάζουν σε κίνδυνο το ασφαλιστικό σύστημα.
“Θέτω το πλάνο, εφόσον εκλεγούμε, για να διασφαλίσω ότι οι συντάξεις των εργαζομένων θα προστατεύονται από τις πράξεις ασυνείδητων εργοδοτών” ανέφερε χαρακτηριστικά η May.
” Η διαφύλαξη των συντάξεων εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια για τις οικογένειες και είναι ένα άλλο παράδειγμα της επιλογής για αυτές τις εκλογές” συμπλήρωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.
Η υπόσχεση της May έρχεται τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα της θα εξασφαλίσει μία ευρύτερη πλειοψηφία από αυτή που έχει τώρα, στις εκλογές της 8ης Ιουνίου, που οι Συντηρητικοί λένε ότι αναζητούν μία εντολή που θα ενισχύσει τη θέση τους στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
H νύξη που έκανε η May για την προστασία των συντάξεων, έγινε μετά από μία δημόσια κατακραυγή στη Βρετανία για την κατάρρευση της αλυσίδας λιανικών πωλήσεων BHS, μετά την πώληση της εταιρίας από τον μεγαλομέτοχο της Arcadia Group, Philip Green.
Toν Φεβρουάριο του 2017 συμφώνησε να πληρώσει 363 εκ. στερλίνες (470 εκ. δολάρια) για να αποζημιώσει 19 χιλιάδες πρώην εργαζόμενους μετά την κατάρρευση της αλυσίδας και μετά από μήνες διαπραγματεύσεων με την αρμόδια κρατική ρυθμιστική αρχή.
Σύμφωνα με το σχέδιο της May, όποια εταιρία επιδιώκει συγχώνευση ή, εξαγορά, η οποία κοστολογείται πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό, θα πρέπει να ενημερώσει τη Ρυθμιστική Αρχή για το Ασφαλιστικό, η οποία θα εφαρμόσει στη συνέχεια τους όρους της εκκαθάρισης.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν θα υπάρχει αξιόπιστο πλάνο ή, επιθυμία για να διασφαλιστεί η φερεγγυότητα του σχήματος, τότε η Ρυθμιστική Αρχή για το Ασφαλιστικό θα παρεμβαίνει και θα εμποδίζει τις εξαγορές.
Άλλες κυρώσεις είναι τα πρόστιμα για αυτούς που δεν εκπονούν ένα αξιόπιστο ασφαλιστικό πλάνο, απαγόρευση σε φυσικά πρόσωπα από το να γίνουν διευθυντές για ένα διάστημα και εισαγωγή νέας ποινικής διαδικασίας ενάντια σε εταιρίες που βάζουν το ασφαλιστικό σύστημα σε κίνδυνο.
Μία δημοσκόπηση της ORB για λογαριασμό της εφημερίδας Telegraph που κυκλοφόρησε την Κυριακή 30/4, έδειξε το κόμμα της May να προηγείται με 42% έναντι 31% των Εργατικών και να ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί με 10% και το UKIP με 8%.
Σε άλλη δημοσκόπηση της Opinium για τον Observer, oι Συντηρητικοί παίρνουν 47%, κερδίζοντας 2 μονάδες, οι Εργατικοί 30% (ανεβασμένοι κι αυτοί κατά 4 μονάδες), οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί 8% και το UKIP 7%.

http://www.bankingnews.gr

Απάντηση