Μεταξάς: Ξαναδώστε σε χρήση το Ξενία Αρχαίας Κορινθου χωρίς πολυδάπανες μελετες

0

Αρχαία Κόρινθος…
Το Τουριστικό Περίπτερο της Αρχαίας Κορίνθου βρίσκετε σε πλάτωμα βόρεια του αρχαιολογικού χώρου. Σε έκταση περίπου 16 στρεμμάτων.Ο λόφος δημιουργήθηκε από τα μπάζα των αρχαιολογικών ανασκαφών της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.
Κατασκευαστικα ανήκει στη σειρά των “ΞΕΝΙΑ” της περιόδου 1957-1967.
Για εμάς αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Κοινότητας μας , της Aρχαίας Κορίνθου, για τρεις δεκαετίες , φιλοξενώντας πλήθος εκδηλώσεων,όπως και επισκεπτών που επιθυμούσαν να διανυκτερευσουν στον τοπο μας. Ο Ε.Ο.Τ παραχώρησε το 1986 στην τότε Κοινότητα της Αρχαίας Κορίνθου τον “ΞΕΝΙΑ” .

Το κτιριο εγκαταλείφθηκε και λεηλατήθηκε.!
Θα ακουλουθησει η παραχώρησή του στην τότε Νομαρχία Κορινθίας το 1999 !
Το 2012 παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο δήμο Κορινθίων.
Θα ακολουθήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή προμελέτη , πρόταση αποκατάστασης και ανάδειξης του “ΞΕΝΙΑ” που περιελάμβανε επίσης τη δημιουργία ανοιχτού θεάτρου,συνεδριακού κέντρου …
Η πρόταση αυτή, πρόσφατα απορρίφθηκε από το Κ.Α.Σ
Υπήρξε και τοποθέτηση του νυν Δημάρχου στο Κ.Α.Σ

Επιστροφή ξανά στο κτίριο του “ΞΕΝΙΑ” για την δημοτική αρχή του κ Νανοπουλου.

Πριν λίγες μέρες σε συνεδρίαση της Οικονομικής

Επιτροπής η Δημοτική Αρχή έφερε θέμα για υποβολή αιτήματος ένταξης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών. «Εκπόνησης μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου ΞΕΝΙΑ Αρχαίας Κορίνθου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου>> 390.000 ευρω . Ψηφίστηκε θετικά !!! 60.000 ευρώ για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και 330.000 ευρώ για την μελέτη. !!!

  • Ανοίξτε σοβαρά τη δημόσια συζήτηση αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επανάχρηση του χωρου του “ΞΕΝΙΑ”, το οποίο μαζί με το Αρχαιολογικό Μουσείο και το παλαιό κτήριο της

Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, αποτελούν μία μικρή ενότητα. αναζητήστε λειτουργικές χρήσεις,με Αρχιτεκτονικο Διαγωνισμό Ιδεών (ΟΧΙ σε πολυδάπανες μελέτες) που σκοπο εχουν (?) να αποκαταστήσουν την εικόνα ενός μοναδικού χώρου αναψυχής και ιστορικής μνήμης για μας που μεγαλώσαμε στην Αρχαία Κόρινθο και όχι μόνο.

Leave a Reply