Μεταξύ 17 και 20 ετών: Ληστείες, κλοπές και εμπρησμοί από σπείρα νεαρών

0

Φόβος και τρόμος είχε γίνει για τους κατοίκους των χωριών των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων μια σπείρα τεσσάρων νεαρών, από τους οποίους ο μεγαλύτερος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας στην Κόρινθο και αποκάλυψε τα στοιχεία των συνεργών του και την δράση τους.

Σε βάρος του 20χρονου κακοποιού είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Κορίνθου για ληστεία και κλοπή και, αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, κρατήθηκε στην Ασφάλεια όπου ξετυλίχθηκε το κουβάρι με τα… επιτεύγματα της συμμορίας στην οποία συμμετείχαν άλλοι τρεις νεαροί ηλικίας 17, 18 και 18 χρόνων, που δρούσαν κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση.

Οι δράστες είχαν ληστέψει στις 28 Ιανουαρίου έναν άνδρα τον οποίο χτύπησαν σε μια κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων και του άρπαξαν χρήματα, ένα κόσμημα και το αυτοκίνητό του και στις 4 Φεβρουαρίου είχαν αποπειραθεί με τη χρήση βίας να αρπάξουν διάφορα αντικείμενα από άλλον ένα στην Κόρινθο χωρίς να τα καταφέρουν.

Ακόμη, η σπείρα είχε διαρρήξει 15 καταστήματα και ένα σπίτι με λεία μετρητά, υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές, κινητά και άλλα είδη και είχε αποπειραθεί να διαρρήξει άλλα τρία, ενώ έκλεψε και δέκα οχήματα σε δύο από τα οποία είχε βάλει φωτιά. Τα κλεμμένα οχήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Εκτός από τον 20χρονο, δεν συνελήφθη άλλο μέλος της λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος.

Απάντηση