Μετά την «Κιβωτό του Κόσμου» ο Δημητράς μήνυσε Σαμαρά και Πλακιωτάκη

0

Eίναι απίστευτο και όμως πέρα για πέρα αληθινό γεγονός
Ο Παναγιώτης Δημητράς, μετά τη μήνυση στην “Κιβωτό του Κόσμου”, μήνυσε και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, για “διασπορά ψευδών ειδήσεων με ρατσιστικό κίνητρο και δημόσια προτροπή σε διακρίσεις και μίσος κατά των προσφύγων”. 

Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, ακόμη μία φορά, ψάχνει να βρει ξενοφοβικές εκφράσεις, στις λέξεις με τις οποίες αποτυπώνεται η πραγματικότητα του μεταναστευτικού.

Ειδικότερα, ο Π. Δημητράς μήνυσε τον Αντώνη Σαμαρά για τη δήλωσή του στο 13ο συνέδριο της ΝΔ: “Από το σύνολο όσων βρίσκονται παγιδευμένοι στα hot spots σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι πια πρόσφυγες. Είναι μετανάστες που μπήκαν παράνομα. ‘Αρα, είναι παράνομοι μετανάστες. Λαθρομετανάστες… Μπήκαν παράνομα ως «εισβολείς»… Αληθινοί πρόσφυγες, όπως ορίζονται από τη Συνθήκη της Γενεύης, είναι πια ελάχιστοι… Η χώρα μας υφίσταται πλέον ένα άτυπο λαθρο-εποικισμό”.

Την ίδια ώρα, κατηγορεί τον κύριο Πλακιωτάκη, επειδή σε τηλεοπτική εκπομπή είπε πως “τίθεται θέμα «παράνομης εισβολής» στη χώρα από μετανάστες”

Απάντηση