Μεσσηνία: Αναβλήθηκε η δίκη των 7 για τον νεκρό στον Σαϊτοπόλεμο

0

Μετά τη διαδικασία μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις των τριών Μεσσήνιων νομικών που παρίστανται ως συνήγοροι (Μαργέλης και Κατσάς) και ως πολιτική αγωγή (Ξηρογιάννης), οι οποίοι ο καθένας με την σειρά του έθεσαν σοβαρά ζητήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης και της διαλεύκανσης των πραγματικών περιστατικών και του πλαισίου διεξαγωγής του εθίμου του Σαϊτοπόλεμου, που φέτος δυστυχώς είχε τραγική εξέλιξη.

Το Δικαστήριο μεταξύ άλλων διέταξε να γίνει πραγματογνωμοσύνη από την αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης  Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ του βιντεοληπτικού υλικού. Διέταξε επίσης, την προσκόμιση της έκθεσης των αρμοδίων σχετικά με τα κατασχεθέντα υλικά, δηλαδή τα αυτοσχέδια βεγγαλικά, τον κάλυκα και το μπαρούτι, καθώς επίσης για τα 22 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας – ακατέργαστης κάνναβης – που βρέθηκε κατά την έρευνα στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες.

“Ορθή η απόφαση της αναβολής μιας ελλιπούς δικογραφίας” τόνισε ο δικηγόρος Κώστας Μαργέλης, ενώ κατήγγειλε ότι χτες το μεσημέρι, διάφορες κανονιστικές πράξεις αφαιρέθηκαν ή ανακλήθηκαν από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ κι αυτό είναι ύποπτο κι ερευνητέο.

“Απίθανο να γίνει η δίκη με το ανεπαρκές υλικό και πρέπει να συλλεγεί όλο το υλικό”, τόνισε ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς εκ μέρους των 5 κατηγορουμένων που εκπροσωπεί.

“Επίσης κατέθεσα ένα σοβαρό αίτημα να έρθει να καταθέσει σαν μάρτυρας τουλάχιστον ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο υπεύθυνος της ΦΑΡΙΣ. Μου έκανε κακή εντύπωση που δεν ήρθε από μόνος του ο κ.Νίκας έστω σαν υπεράσπιση του δημοτικού συμβούλου του. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, όμως έχω την υποψία γιατί υπάρχει η πιθανότητα να έρθει με άλλη ιδιότητα στο Δικαστήριο. Είμαι σαφής, δικηγόροι δεν είναι, μάρτυρες δεν είναι, ίσως έρθουν ως κατηγορούμενοι. Οι εντολείς μου προσκλήθηκαν για να παρουσιάσουν ένα θέαμα, δεν θα είναι τα εξιλαστήρια θύματα. Αυτοί διατηρούν το έθιμο. Τίποτα άλλο…”

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και νομικός υπερασπιστής της οικογένειας του άτυχου 53χρονου Περικλής Ξηρογιάννης ζήτησε να διερευνηθεί η έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις για να οριστεί ο βαθμός συμμετοχής του καθενός για να σχηματιστεί σωστή και πλήρης δικογραφία.

Πηγή: messinialive

Απάντηση