ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Μικροφίλμ 2023

0

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (MIK) είναι περήφανο που διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά το εργαστήριο σεναρίου για τα εγκεκριμένα έργα ταινιών μικρού μήκους που θα χρηματοδοτήσει η ΕΡΤ στο πλαίσιο του προγράμματος μικροφίλμ 2023.

Ο στόχος και η φιλοδοξία του προγράμματος αυτού, που υλοποιείται από το ΜΙΚ σχεδόν αδιάλειπτα από το 2000, είναι να παρέχει στους επιτυχόντες του διαγωνισμού του προγράμματος μικροφίλμ όλα τα εργαλεία, για να πετύχουν τη βέλτιστη εκδοχή των σεναρίων τους.

Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν φέτος σχεδόν αποκλειστικά δια ζώσης, στο φιλόξενο χώρο της Σχολής Σταυράκου (28ης Οκτωβρίου 65, Αθήνα 104 33), ενώ θα δοθεί η δυνατότητα για διαδικτυακή συμμετοχή σε όσους αδυνατούν να παρίστανται.

Περιγραφή προγράμματος:

Το εργαστήριο περιλαμβάνει δύο κύκλους συναντήσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία δουλέψουν εντατικά από μία φορά (σε κάθε κύκλο) με κάθε έναν από τους καθηγητές του προγράμματος: Νίκο Παναγιωτόπουλο, Περικλή Χούρσογλού και Δημήτρη Γιατζουζάκη, για την περαιτέρω δραματουργική επεξεργασία και βελτίωση των σεναρίων.

Οι ημερομηνίες για τους δύο κύκλους έχουν οριστεί ως εξής:

Α’ κύκλος: 18-21/7

Β’ κύκλος: 1-3/9

Ο πρώτος κύκλος ξεκινάει με μία μέρα Παρουσιάσεων, όπου οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του προγράμματος μικροφίλμ θα κληθούν να παρουσιάσουν με συντομία το project τους στην ολομέλεια του εργαστηρίου και να λάβουν ένα σύντομο σχόλιο από τους καθηγητές.

Την ίδια μέρα στις 7:30 το απόγευμα, και πάλι στη Σχολή Σταυράκου, η εκλεκτή συγγραφέας και σεναριογράφος Κάλλια Παπαδάκη θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα την τέχνη της μικρού μήκους αφήγησης.

Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων όλοι οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε μια ειδική εκδήλωση (pitching) σε παραγωγούς, πριν υποβάλουν εκ νέου ολοκληρωμένο φάκελο παραγωγής στην ΕΡΤ με τα βελτιωμένα σενάρια έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι παρουσιάσεις και η διάλεξη θα είναι διαθέσιμα και διαδικτυακά σε όλους τους συμμετέχοντες, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή όλων στη διαδικασία.

Θα βρείτε συνημμένη τη λίστα των συμμετεχόντων (αλφαβητικά με βάση το όνομα του project).

Leave a Reply