Μέσα στον καύσωνα κόβουν απροειδοποίητα το νερό στους Αγ.Θεόδωρους! Επιστολή αναγνωστη

0

image

Με αυτό το χαρτάκι, κρυμμένο μέσα στο ρολόι του νερού, διακόπηκαν απροειδοποίητα οι παροχές του νερού σε όσους κατοίκους είχαν κάνει το “έγκλημα” να ξεπεράσουν ακόμα και για λίγα κυβικά μέτρα, τα 20 που αυθαίρετα έβαλε ως μηνιαίο όριο κατανάλωσης η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πολίτη, του οποίου έκλεισαν το ρολόι, ενώ έκανε ντουζ και έμεινε με τις σαπουνάδες!
Το όριο της απανθρωπιάς σίγουρα ξεπεράστηκε με την διακοπή της ύδρευσης σε 74χρονη το ΠΣΚ 29-Ιούλη -1Αυγούστου αλλά και σε σπίτι που διαμένει ΑΜΕΑ κατά την ίδια περίοδο και ενώ η θερμοκρασία ήταν σε επίπεδα καύσωνα.
Αυτές είναι απαράδεκτες και εγκληματικές συμπεριφορές τις οποίες καμία απόφαση κανενός ΔΣ δεν μπορεί να στηρίξει, ούτε ηθικά αλλά ούτε και νομικά.

Η οποιαδήποτε διακοπή ύδρευσης πρέπει να λαμβάνει υπόψη, όχι μόνο τον μετρητή του ρολογιού, αλλά και άλλα πιο σημαντικά θέματα, όπως:
1) Τις καιρικές συνθήκες,
2) Την κατάσταση της υγείας των ενοίκων,
3) Το πλήθος των ατόμων που κατοικούν στο κάθε σπίτι,
4) Την διαπίστωση της αιτίας και του μεγέθους της υπέρβασης.
Σε κάθε περίπτωση όμως, η διακοπή νερού (εάν και εφόσον) πρέπει να γίνει, θα πρέπει να γίνεται μετά από συγκεκριμένη για κάθε περίπτωση απόφαση του ΔΣ και μετά από έγκαιρη κοινοποίηση αυτής της απόφασης στον κάθε ενδιαφερόμενο.

Το νερό είναι ένα βασικό δημόσιο αγαθό και είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για να αφήνεται να το διαχειρίζονται ανεύθυνα άτομα, των οποίων το μόνο ενδιαφέρον είναι να εκφράσουν την “πυγμή” τους και την φασιστική τους αντίληψη περί “τήρησης των κανόνων” που αυθαίρετα και ανεγκέφαλα εθέσπισαν.
Ίσως αυτή να είναι τελικά και η αιτία που το πρόβλημα της ύδρευσης των Αγίων Θεοδώρων, παραμένει (και όπως φαίνεται θα παραμένει για πολύ καιρό ακόμα…) άλυτο, εδώ και δεκαετίες.
Αφού απέτυχαν όλες οι άλλες πολιτικές τους, τώρα το ρίχνουν στη “πυγμή” και στην “αποφασιστικότητα” για να δείξουν τάχαμου πως έχουν …διάθεση να κάνουν κάτι, ενώ επί της ουσίας δεν κάνουν τίποτα!
Το πιο χαρακτηριστικό όμως δείγμα της νοοτροπίας του Διευθυντή της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ είναι πως όταν του τηλεφωνούσαν οι εξοργισμένοι κάτοικοι, μόλις βρήκαν τα κρυμμένα χαρτάκια του, αυτός διαμαρτυρόταν πως “ήταν μεσημέρι και ήθελε να κοιμηθεί”!!!
Ο άλλος δεν είχε νερό για να πάει στη τουαλέτα και αυτός “ανησυχούσε” για την σιέστα του!

Ένα άλλο όμως, ίσως ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο, είναι το γεγονός πως αυτή η απόφαση της Εταιρίας Ύδρευσης δεν αφορά ολόκληρο το Δήμο Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων-Περαχώρας αλλά μόνο την Δημοτική Ενότητα των Αγίων Θεοδώρων! Δηλαδή οι δημότες των Αγίων Θεοδώρων είναι προφανώς δημότες β’ κατηγορίας και αν θέλουν να δουν νερό, μπορούν να …πάνε μέχρι το Λουτράκι να κάτσουν κοντά σε κάποιο από τα πολλά σιντριβάνια ή στις ντουζιέρες της παραλίας της πόλης!

Η γενική πεποίθηση είναι πως ο καλλικρατικός Δήμος υποβάθμισε γενικότερα την καθημερινότητα των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων σε σχέση με τον προϋπάρχοντα αυτόνομο Δήμο Αγίων Θεοδώρων.
Χάθηκαν σημαντικοί πόροι από την περιοχή (πχ ο “πράσινος φόρος” από τα τοπικά διυλιστήρια) και δεν υπήρξε ούτε ένα ελάχιστο ανταποδοτικό όφελος για τους δημότες Αγίων Θεοδώρων που ζουν την μόλυνση στο πετσί τους. Παράλληλα, η υποβάθμιση της περιοχής δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για μια πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη της. Μια σειρά από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δείχνουν πως οι Άγιοι Θεόδωροι προορίζονται ως “αποθήκη”, όχι μόνο ψυχών, αλλά και όλων εκείνων των ζητημάτων που θα “πλήγωναν” την εικόνα του Λουτρακίου.
Έξι χρόνια μετά την αναγκαστική συνένωση των δήμων, Λουτράκι και Άγιοι Θεόδωροι παραμένουν εντελώς ασύνδετοι οικονομικά και κοινωνικά. Ούτε καν λεωφορείο(!) δεν συνδέει τους Άγιους Θεοδώρους με το διοικητικό κέντρο του Δήμου!
Πολιτικά δε, είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι εκπρόσωποι των Αγίων Θεοδώρων στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να εκπληρώσουν τον ρόλο που μεγαλόσχημα υποσχόταν ο Καλλικράτης.
Ο λογαριασμός, το ισοζύγιο για τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων, είναι σαφώς αρνητικό και ελλειμματικό.
Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία, είναι πέρα από βέβαιο πως σε κάποια στιγμή, όταν η οργή θα ξεπεράσει τα όρια, τότε οι κόμποι θα φτάσουν στο χτένι.

Αγ.Θεόδωροι
31.07.2016
Δημήτρης Βουζουναράς

Leave a Reply