Μένει το κρύο, υποχωρούν σταδιακά οι χιονοπτώσεις

0

Μένει το κρύο, υποχωρούν σταδιακά οι χιονοπτώσεις

Το θερμόμετρο θα δείξει έως και -16 στη Δυτική Μακεδονία – Τι καιρο θα κάνει μέχρι τα Θεοφάνεια

Βροχές και καταιγίδες στο Κεντρικό, Ανατολικό, Νότιο Αιγαίο, με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Σποράδες, και πιθανόν στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015. Σταδιακά οι χιονοπτώσεις της ανατολικής χώρας θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια με προοδευτική εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών το πρωί στα νοτιοδυτικά και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα βόρεια και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική και τον Έβρο.

Η θερμοκρασία, σε πολύ χαμηλά επίπεδα, θα κυμανθεί από -16 έως -3 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -8 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -6 έως 3 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -6 έως 6 στην Ήπειρο, από -1 έως 9 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από -2 έως 5 στα ανατολικά ηπειρωτικά, από 0 έως 2 βαθμούς στα νησιά του Βορείου και στις Σποράδες, από 5 έως 8 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από 5 έως 10 στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από 8 έως 14 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ, αλλά κατά τόπους θα φτάσουν σε επίπεδο θύελλας 10 και πιθανόν τοπικά 11 μποφόρ με σταδιακή μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιοανατολικά πελάγη, όπου θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το απόγευμα.

Νεφώσεις με χιονόνερο κατά περιόδους στα νότια και στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και δυτικά δε θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ, και πιθανόν παροδικά στα ανατολικά επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης το πρωί και ισχυρό παγετό, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στον 1 βαθμό Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και πιθανόν τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Θεοφάνεια

Παρασκευή 02-01-2015
Καιρός: στα δυτικά και τα βόρεια γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και στα νοτιότερα και παραθαλάσσια τμήματα βροχές ή χιονόνερο. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ο οποίος κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Σάββατο 03-01-2015
Καιρός: στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος και από το μεσημέρι παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός στα ηπειρωτικά ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Κυριακή 04-01-2015
Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα αυτά, τα οποία θα είναι μικρής διάρκειας σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 05-01-2015 και Τρίτη 06-01-2015
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός στα ηπειρωτικά.

Leave a Reply