Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε κτίριο στις Βρυξέλλες

0

Μεγάλη αστυνομική επιχείριση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Φορέ των Βρυξελλών. Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τις εισόδους ενός κτιρίου στο δρόμο Ζαν Μπαπτίστ Βανπέ,  κοντά στην πλατεία Σαιν-Ντενί, στο οποίο φέρεται ότι βρίσκεται τουλάχιστον ένας ένοπλος, ενώ πάνω από την περιοχή πετούν και ελικόπτερα της αστυνομίας. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, στο χώρο βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές.

Βελγικά μέσα αναφέρουν ότι ένας Πολωνός εμφανίστηκε σε κατάστημα στο Σαιν Ζιλ και υποστήριξε ότι έγινε μία δολοφονία, υποστήριξε εκπρόσωπος της Αστυνομίας των Βρυξελλών. Αστυνομικοί πήγαν στο σημείο που τους υπέδειξαν, όμως δεν βρήκαν τίποτα. «Ερευνούν τα κτίρια, όμως μπορούμε να πούμε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι εντός του κτιρίου βρίσκεται ένας ή και περισσότεροι ένοπλοι. Το κτίριο βρίσκεται κοντά σε ένα δημοτικό σχολείο με 350 περίπου μαθητές. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο εσωτερικό του σχολείου.

Το σημείο του αποκλεισμού, στην οδό Ζαν Μπαπτίστ Βανπέ, στην περιοχή Φορέ

Παράλληλα, οι αρχές έχουν δημιουργήσει μια περίμετρο ασφαλείας. Η αστυνομία ζητά από τους κατοίκους της γειτονιάς να παραμείνουν εντός του σπιτιού τους, ενώ εκκενώθηκαν και τα καταστήματα. Η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί στη γειτονιά του Gare de l’Est, στη λεωφόρο Vanpe, στην πλατεία Σαιν Ντενί και στην οδό Rue du Curé.

Τροποποιήσεις έχουν γίνει και στα δρομολόγια των λεωφορείων, που απαγορεύεται να περάσουν από τη συγκεκριμένη οδό. Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία των τοπικών λεωφορείων, έγινε εκτροπή λόγω αστυνομικής παρέμβασης.

 

http://www.protothema.gr/world/article/763719/megali-epiheirisi-tis-astunomias-se-ktirio-stis-vruxelles-/

Leave a Reply