Με τις βεβαιώσεις αρνητικού τεστ ανά χείρας επιστρέφουν οι μαθητές στις τάξεις

0

Με πιλότο τα υποχρεωτικά self tests δύο φορές την εβδομάδα, που είναι διαθέσιμα δωρεάν σε φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ανοίγουν αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης: Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Επίσης, δόθηκε το πράσινο φως για τη διά ζώσης επαναλειτουργία των φροντιστηρίων από τις 10 του μήνα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές, καθώς και των κέντρων ξένων γλωσσών για την προετοιμασία των εξετάσεων μετά τη σχετική εισήγηση της επιτροπής ειδικών.

Η επιστροφή των μαθητών στις φυσικές τους τάξεις ύστερα από περίπου τρεις μήνες για Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, καθώς πριν από το Πάσχα είχαν ανοίξει μόνο τα Λύκεια για δύο εβδομάδες καθώς δόθηκε προτεραιότητα στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που δίνουν φέτος Πανελλαδικές, αναμένεται να είναι μόνιμη, έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς, με τα μαθήματα να ολοκληρώνονται στις 11 Ιουνίου για Γυμνάσια και Λύκεια και στις 25 του ίδιου μήνα για τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Οπως δήλωσε στο «protothema.gr» η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως: «Χτυπά το κουδούνι και πάλι τη Δευτέρα 10 Μαΐου στα Νηπιαγωγεία, στα Δημοτικά και τα Γυμνάσια της χώρας μας. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσει ξανά από κοντά η αναντικατάστατη διάδραση μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας, να ξαναζωντανέψει διά ζώσης η μικρή κοινωνία της κάθε τάξης, να ακουστούν γέλια και παιδικές φωνές στα προαύλια». Για να προσθέσει ότι τώρα «έχουμε ακόμη έναν δυνατό σύμμαχο, το self test, που βοηθά στη μάχη κατά του κορωνοϊού, σε συνδυασμό και με τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης. Μαζί με την πρόοδο των εμβολιασμών, αποτελούν ένα ισχυρό δίδυμο προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας στον εκπαιδευτικό κόσμο και την κοινωνία μας».

πηγη

Leave a Reply