Με τα προκριματικά Αφρικής…

0

Καλημέρα φίλες και φίλοι του στοιχήματος! Τελευταία ημέρα υπομονής σήμερα με ένα μικρό στοιχηματικό κουπόνι, ελάχιστες επιλογές, αφού το κύπελλο Αγγλίας σε μεγάλο βαθμό ολοκληρώθηκε χθες ενώ σήμερα διεξάγονται ελάχιστοι αγώνες του. Όμως, σήμερα έχουμε την έναρξη, κατά κάποιον τρόπο, των προκριματικών αγώνων των εθνικών ομάδων και πρώτοι ξεκινούν οι Αφρικανοί. Ίσως τα πιο απρόβλεπτα προκριματικά των εθνικών ομάδων, συχνά βλέπουμε ομάδες που ενώ είναι φαβορί να μην μπορούν να κερδίσουν χώρες που ούτε στο χάρτη δεν τις βρίσκουμε και αυτό γιατί κάθε ομάδα είναι πεισμωμένη και προσπαθεί για το καλύτερο. Θα παίξουμε έξυπνα, θα κινηθούμε με βάση τα όσα είδαμε προ μηνός και την προϊστορία. Τρεις επιλογές θα έχουμε, όλες βραδινές. Πάμε να τις δούμε:

Σουδάν-Σάο Τομέ (20:00):

Εκκίνηση με ένα περίεργο ματς. Το γνωστό Σουδάν υποδέχεται το άγνωστο Σάο Τομέ, ένα μικρό, παραθαλάσσιο νησάκι με πρωτεύουσα το Σάο Τομέ & Πρίνσιπε. Μπορεί να το δείτε κι έτσι σε κουπόνι. Το ανακάλυψαν οι Πορτογάλοι όταν προσπαθούσαν να βρουν γη για την καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου. Υπάρχει ποδοσφαιρική ομάδα, είναι επαγγελματική, και πέραν ελαχίστων αγώνων βγάζει την ψυχή των ομάδων για να το κερδίσουν. Το κερδίζουν, αλλά το τίμημα του γκολ δεν το γλυτώνουν. Το άγνωστο αυτό κρατίδιο, έχει σκοράρει στα 2/5 εκτός έδρας ματς από το 2015 κι έπειτα ενώ από το 2016 και μετά έχει διασυρθεί μόνον μία φορά με 4-0 εκτός έδρας. Στα αξιοσημείωτα είναι ότι έχει κερδίσει τη Λιβύη με 3-0 και αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη του. Από την άλλη μεριά, έχουμε το Σουδάν που εντός έδρας έχει να παρουσιάσει μόνον μία νίκη. Ναι, μόνο μία και μάλιστα το 2018 επί της Μαυριτανίας. Το καλύτερό του αποτέλεσμα είναι έκτοτε μια ισοπαλία. Αν και έχει μια αξιοπρεπή εθνική δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Τα ποσοστά αδικούν το Σάο Τομέ και είναι λάθος, εκτός κι αν το Σουδάν κάνει το ματς της ζωής του. Δεν το έκανε εδώ και δύο χρόνια. Θα δείξουμε εμπιστοσύνη στο Σάο Τομέ κι ας είναι μεγάλη έκπληξη. Χ2 Δ στο 3.15 (Stoiximan).

Αγκόλα-Γκάμπια (21:00):

Συνεχίζουμε με ένα θεωρητικό φαβορί, την Αγκόλα που υποδέχεται την Γκάμπια. Οι δύο ομάδες φαντάζουν ίδιες και ισορροπημένες, σκοράρουν σχεδόν σε κάθε παιχνίδι και στα 6 πρόσφατα παιχνίδια που έχουν δώσει με τις αντιπάλους τους έχουν από 3 νίκες η Αγκόλα και 2 η Γκάμπια. Η Αγκόλα έχει μόνον μία ήττα όμως ενώ 3 έχει η Γκάμπια που είναι σε χειρότερη μοίρα από την αντίπαλό της. Δεν είναι ομάδα έδρας η Αγκόλα, είναι μια ασταθής ομάδα με ελαττώματα και μέτρια άμυνα, όπως και η Γκάμπια. Η επίθεσή τους είναι αξιοπρόσεκτη και αυτήν θα εμπιστευτούμε με στόχο να βρούμε το λάθος των μπουκ. GG στο 2.30 (Stoiximan).

Μπουρκίνα Φάσο- Ουγκάντα (21:00):

Ολοκληρώνουμε με ένα ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι η πάλαι ποτέ νικήτρια του αφρικανικού τροπαίου, Μπουρκίνα Φάσο. Το κατέκτησε παλιά, έβγαλε ένα αστέρι, τον Πιτρόιπα και έκτοτε βολοδέρνει στα προκριματικά δίχως κάποια αξιοπρόσεκτη διάκριση. Έχει καλύτερη ομάδα από την Ουγκάντα όμως και πρέπει να το αποδείξει, αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης. Είναι ομάδα έδρας, δεν έχει εδώ και 17 αγώνες εντός (!!), τρομερό στατιστικό αν μη τι άλλο, ενώ η Ουγκάντα είναι μια χώρα που είναι αξιοπρεπής, παλεύει, αλλά χάνει. Η Μπουρκίνα Φάσο μπορεί και θέλει να επικρατήσει μπροστά στο κοινό της. Πάμε με αυτήν. 1 στο 1.67 (Stoiximan). Καλή τύχη!!

Απάντηση