Με Μεϊμαράκη αρχηγό θα πάει η Ν.Δ. στις ερχόμενες εκλογές

0

Η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η οποία θα συγκληθεί, καθ’ όλες τις ενδείξεις, την Παρασκευή αναμένεται να ζητήσει από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να συνεχίσει στο τιμόνι της ΝΔ και να ηγηθεί της εκλογικής μάχης του κόμματος στις προσεχείς εκλογές, που εκτιμάται ότι δεν θα αργήσουν.

image

Ο ίδιος ο Β. Μεϊμαράκης δείχνει επίσης να επιθυμεί να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με το ενδεχόμενο εκλογών. ‘Οπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αν αλλάξει η διαδικασία στη ΝΔ και επιλεγεί εκλογή προέδρου από την κομματική βάση, τότε δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος.

Ωστόσο, στο παρασκήνιο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μεϊμαράκης φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, ενώ και η πολλά στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εκτιμούν ότι πρέπει να παραμείνει, γεγονός που του δίνει την ισχυρή υποστήριξη που χρειάζεται. Με αυτό το δεδομένο, είναι βέβαιο ότι ο κ. Δένδιας και άλλοι δελφίνοι θα υποστείλουν τις θεμιτές φιλοδοξίες τους.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Β. Μεϊμαράκης απάντησε:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.:««Δεν διεκδίκησα ποτέ το περιβραχιόνιο, μου άρεσε πάντα να είμαι η ψυχή της παράταξης, γι’ αυτό και υπηρέτησα την παράταξη με τον οποιονδήποτε αρχηγό». Σπεύδοντας να αποκαλύψει πως «οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου θα ξεκινήσουν όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και επιλυθούν τα εθνικά προβλήματα». Είπε ακόμη «θέλουμε να ακολουθήσουμε τον κεντρώο χώρο χωρίς ακρότητες».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ: «Ο κ. Τσίπρας δεν φέρεται ως πρόεδρος της κυβέρνησης, αλλά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι όποτε η Ν.Δ. πρόσφερε βοήθεια στον κ. Τσίπρα, την αρνήθηκε. Kάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τους διαφωνούντες χωρίς να προσφυγή στις κάλπες: «Η μη ψήφιση των μέτρων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγείρουν θέμα, αλλά όχι θέμα εκλογών. Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές» είπε. Επανέλαβε μάλιστα ότι η ψήφιση των μέτρων δεν αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης ή μη στην κυβέρνηση αλλά ψήφο εμπιστοσύνης στο νομοσχέδιο. Ωστόσο είπε πως ήταν αλληλέγγυος στον Πρωθυπουργό σημειώνοντας με έμφαση: «Δεν μας άρεσε η συμπεριφορά των Ευρωπαίων στον Τσίπρα

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ: Όσον αφορά τη διακυβέρνηση της Ν.Δ., ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχθηκε ότι «και εμείς κάναμε λάθη», καταγγέλλοντας παράλληλα, ότι «πιέσαμε να κλείσουμε τη συμφωνία, αλλά η τρόικα δεν ήθελε.Και ο Α. Σαμαράς έχει δηλώσει πως έκανε λάθη και ο Αλ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη”. Η τρόικα βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε μάλιστα να επισημάνει ο πρόεδρος της ΝΔ. Είπε ακόμη ότι η εφαρμογή των μνημονίων είναι μία αναγκαία πολιτική και χαρακτήρισε υφεσιακά τα μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου. Ωστόσο τόνισε ότι «τα υφεσιακά μέτρα τα χρεώνουμε στον κ. Τσίπρα, γιατί θα μπορούσε να κλείσει τη συμφωνία νωρίτερα»

Leave a Reply