Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Κιάτο

0

image

Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου και ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου διοργάνωσαν άρτια μια οικολογική δράση που στόχο είχε να ευαισθητοποιήσει όλους σχετικά με την ανάγκη προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

image

Οι αυτοδύτες ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους, μικρούς και μεγάλους, για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Ειδικότερη ανάλυση έγινε στα παιδιά που ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του Ναυτικού Ομίλου παρευρέθηκαν στη δράση και είχαν την ευκαιρία να μάθουν πόσο καιρό χρειάζονται τα απορρίμματα να αφομοιωθούν από τη φύση και να δουν από κοντά πώς γίνεται ένας υποβρύχιος καθαρισμός.

image

Στη συνέχεια οι αυτοδύτες βούτηξαν και καθάρισαν το βυθό στο λιμανάκι μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, στην ανατολική είσοδο της πόλης του Κιάτου, από τα απορρίμματα και τα λοιπά φερτά υλικά.Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται καθαρισμός στο σημείο και – σύμφωνα με την αναλυτική καταγραφή των αυτοδυτών – ανασύρθηκαν από το βυθό ελαστικά αυτοκινήτων, πλαστικές σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, θραύσματα βάρκας, σπασμένες βάρκες, άγκυρες, αλυσίδες, σχοινιά, πετονιές, μπαταρίες, μία μηχανή γκαζόν, κουτάκια αλουμινίου και πολλά άλλα αντικείμενα. Συνολικά 1.595,5 κιλά ανθρώπινης ρύπανσης.

image

Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου και ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου ξεκίνησαν μια γόνιμη συνεργασία που θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Ο στόχος είναι κοινός «Η ανάγκη προστασίας του Κορινθιακού και του θαλάσσιου περιβάλλοντος εν γένει».

Απάντηση