Μαθέ τα υπέρ και τα κατά από την αγορά ενός ανακατασκευασμένου (refurbished) κινητού τηλεφώνου

0

Αρκετοί από εμάς έχουμε έρθει στο δίλλημα μετά από μία αποτυχημένη επισκευή κινητού, αν θα πρέπει να αγοράσουμε ένα refurbished κινητό ή ένα καινούργιο. Πολλοί είναι αυτοί που δεν αποχωρίζονται εύκολα το κινητό τους γιατί έχουν εξοικειωθεί με τις λειτουργίες που παρέχει και δεν θέλουν να μάθουν κάτι καινούργιο. Προτιμούν αν αλλάξουν κάποια συσκευή να πάρουν ένα μεταχειρισμένο της ίδιας σειράς η ανακατασκευασμένο έστω και παλαιότερου τύπου. Όταν πρόκειται για την αγορά ενός τηλεφώνου, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μεταξύ ενός καινούριου ή ενός ανακατασκευασμένου κινητού. Ένα από τα πλεονεκτήματα ενός καινούριου κινητού είναι ότι θα έχει τις πιο πρόσφατες δυνατότητες και τεχνολογικά θα είναι πολύ καλύτερο. Επίσης είστε ήσυχοι γιατί το συνοδεύει εγγύηση, πράγμα που σημαίνει ότι εάν κάτι πάει στραβά με το τηλέφωνο, μπορείτε να το επισκευάσετε ή να το αντικαταστήσετε δωρεάν.

Πολλές φορές η επισκευή κινητού είναι αρκετά κοστοβόρα και δεν αξίζει να μπείτε στην διαδικασία. Εναλλακτική επιλογή σε αυτό αποτελούν τα ανακατασκευασμένα κινητά, που συχνά είναι μια πιο προσιτή επιλογή. Είναι επίσης φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς συμβάλλουν στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων. Τα ανακατασκευασμένα κινητά συνήθως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Εδώ θέλει προσοχή γιατί τα κινητά αυτά συνήθως έχουν ένα χρόνο εγγύηση για την επισκευή τους από την εταιρεία που τα πουλάει και όχι από τον κατασκευαστή. Επιπλέον, ενδέχεται να μην διαθέτουν τις πιο πρόσφατες δυνατότητες, καθώς είναι παλαιότερα μοντέλα.

Είναι απαραίτητο να κάνετε την έρευνά σας και να διαβάζετε κριτικές όταν επιλέγετε ανάμεσα σε ένα καινούριο ή refurbished κινητό. Αναζητήστε αξιόπιστους πωλητές και σελίδες στο διαδίκτυο που προσφέρουν εγγυήσεις ή πολιτικές επιστροφής. Εάν αγοράζετε ένα refurbished κινητό, ελέγξτε την μπαταρία και τη συνολική απόδοση του τηλεφώνου. 

Ένα καινούριο κινητό συνοδεύεται από εγγύηση, πράγμα που σημαίνει ότι εάν υπάρχουν προβλήματα, μπορείτε να το επισκευάσετε ή να το αντικαταστήσετε δωρεάν. Αν έχετε συμβόλαιο τηλεφωνίας με κάποιον πάροχο, συνήθως σας δίνεται η δυνατότητα να αγοράσετε καινούργια συσκευή με επιδότηση.  Σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειάζεται να κάνετε περιττά έξοδα για αλλαγή κινητού, ούτε να προτιμήσετε ένα ανακατασκευασμένο μοντέλο. Μπορείτε με ελάχιστα χρήματα, να πάρετε ένα τελευταίας τεχνολογίας κινητό τηλέφωνο χωρίς προβλήματα, για να μπορείτε να κάνετε απρόσκοπτα τη δουλειά σας ακόμα και όταν κινείστε. Για πολλούς επαγγελματίες το τηλέφωνο είναι το δεξί τους χέρι. Η επισκευή κινητού για αυτούς δεν είναι λύση, θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε ένα κινητό για να κάνουν τη δουλειά τους. Συνήθως οι επαγγελματίες αυτοί, χαλάνε περισσότερα λεφτά για την αγορά ενός κινητού, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επικοινωνία με τους πελάτες και συνεργάτες τους.

Τα πλεονεκτήματα ενός καινούριου κινητού είναι πολλά

Ένα νέο κινητό τηλέφωνο έχει συνήθως ταχύτερη απόδοση. Πολλά νεότερα κινητά διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία κάμερας, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών φακών και καλύτερης επεξεργασίας εικόνας, η οποία μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας. Έχουν πιο αποδοτικές μπαταρίες που μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο με μία μόνο φόρτιση. Διαθέτουν συχνά βελτιωμένες λειτουργίες ασφαλείας, όπως η αναγνώριση βιομετρικών χαρακτηριστικών που μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία των δεδομένων και στην αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης. Τα νεότερα κινητά διαθέτουν περισσότερο εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, ο οποίος μπορεί να σας επιτρέψει την αποθήκευση περισσότερων εφαρμογών, φωτογραφιών, βίντεο και άλλων δεδομένων. Τέλος έρχονται συχνά με νέες δυνατότητες, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα, η συνδεσιμότητα 5G και οι προηγμένοι βοηθοί τεχνητής νοημοσύνης.

Leave a Reply