Home Επικαιρότητα Μας τρολλάρει Βουλγάρικη εφημερίδα: Ευχαριστούμε Ελλάδα για τις θέσεις εργασίας!

Μας τρολλάρει Βουλγάρικη εφημερίδα: Ευχαριστούμε Ελλάδα για τις θέσεις εργασίας!

0

maxresdefault-735x400-620x320Όπως γράφει η βουλγαρική εφημερίδα «Sega» με τίτλο «Thanks Greece», καθημερινά κατά μέσο όρο η Βόρεια Ελλάδα «έστελνε» 335 επιχειρήσεις στη Σόφια εξαιτίας του φόβου κατάρρευσης του ντόπιου τραπεζικού συστήματος δημιουργώντας διά της επαγωγικής μεθόδου χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. «Ευχαριστούμε για τη δημιουργία 250.000 νέων θέσεων εργασίας στη χώρα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική – αν και δεν απέχει πολύ απ” όσα οι Βούλγαροι για προφανείς προπαγανδιστικούς λόγους φουσκώνουν. Οπως αναφέρει στο «Newmoney.gr» ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος πρώτος είχε αναδείξει το θέμα προ μηνών, η αλήθεια είναι ότι έφυγαν συνολικά 60.000 ΑΦΜ προς τη Βουλγαρία και όχι αποκλειστικά επιχειρήσεις.

«Αυτό δεν μειώνει καθόλου το πρόβλημα και θα πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση που ακόμα πανηγυρίζει το ότι δεν υπήρξε μεγάλος αντίκτυπος από τους κεφαλαιακούς ελέγχους», αναφέρει ο κ. Κορκίδης και συμπληρώνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε αγροτικές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας που μετέφεραν τη φορολογική τους έδρα στη Βουλγαρία, μεταποιητικές επιχειρήσεις αλλά και απλά φυσικά πρόσωπα που φοβήθηκαν τις εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

πηγη

NO COMMENTS

Leave a ReplyCancel reply

Discover more from eKorinthos

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Exit mobile version