Μας το έδειξε το δάκτυλο ο Βαρουφάκης !!!!!!

0

varoufakis-gianis-7-708_0

Επιμένει για την αυθεντικότητα του βίντεο στο οποίο ο Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να κάνει άσεμνες χειρονομίες για τους Γερμανούς, η εφημερίδα Bild.

Συγκεκριμένα, με τίτλο «Ο Βαρουφάκης είπε ψέματα στην εκπομπή του Γιάουχ;» και υπότιτλο «ο υπουργός Οικονομικών των Ελλήνων ισχυρίζεται ότι το βίντεο είναι παραποιημένο – ειδικοί αμφιβάλλουν», η Bild δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο το βίντεο το οποίο προέβαλε η εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ, όπου ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται σε άσεμνη χειρονομία για τους Γερμανούς, δεν είναι μονταρισμένο, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον «Conflict Reporter», ειδικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος έχει «συλλάβει» πολλά βίντεο από την Ουκρανία και την Συρία ως κατασκευασμένα , δεν υπάρχει κάποια ένδειξη παραποίησης του βίντεο. «Σκιές, εκφορά και ειδικά η κίνηση του πουκαμίσου όταν ο Βαρουφάκης σηκώνει το χέρι του για να δείξει το δάχτυλο – όλα ταιριάζουν», δηλώνει και εξηγεί ότι εξέτασε το βίντεο τμηματικά, περίπου 40 φορές.

Ο ειδικός σε βίντεο και κινηματογράφο Κώστας Νομικός εκφράζει την βεβαιότητα ότι το βίντεο είναι αυθεντικό: «Δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι το βίντεο είναι αυθεντικό και ότι δεν έχει τύχει επεξεργασίας από κανένα ειδικό εφέ ή μοντάζ. Και η εικόνα και ο ήχος ταιριάζουν, δεν υπάρχει κανένα κόψιμο. Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε ειδικός, είναι προφανές για τον καθένα», δηλώνει.

«Αν το βίντεο πράγματι δεν είναι παραποιημένο, τότε ο Βαρουφάκης συνελήφθη ως ψεύτης ενώπιον ενός ακροατηρίου εκατομμυρίων», αναφέρει η εφημερίδα.

Ο Βαρουφάκης επιμένει: Το βίντεο δεν είναι αυθεντικό

iefhmerida

Leave a Reply