Μαρκαριάν και στο βάθος… Μίτσελ

0

Μαρκαριάν και στο βάθος… Μίτσελ

Με προορισμό την Ισπανία, όπου θα έχει επαφές με τον Σέρχιο Μαρκαριάν που φέρεται να είναι ο βασικός υποψήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας, θα αναχωρήσει την Παρασκευή ο Γιώργος Καραγκούνης.

Ωστόσο, ο διευθυντής ποδοσφαίρου της «γαλανόλευκης» αναμένεται να έχει επαφή και με τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών που κάνει με διάφορους τεχνικούς όλο αυτό το διάστηκα.

Ο Ισπανός, λόγω της παρουσίας του στους Πειραιώτες, γνωρίζει αρκετά καλά την ελληνική πραγματικότητα, ενώ κατά τη θητεία του στην ομάδα στήριξε αρκετούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, καθώς έχει αρκετά καλή άποψη για εκείνους.

Ντεζαβαντάζ αποτελεί ότι δεν έχει εργαστεί ξανά σε πάγκο εθνικής ομάδας, όμως ο Καραγκούνης έχει καλή άποψη για τον Μίτσελ και από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία.

Όσον αφορά το οικονομικό, το κασέ του Ισπανού προπονητή υπολογίζεται στις 800.000 ευρώ, την ώρα που η ΕΠΟ δείχνει αποφασισμένοι να προσφέρει στον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό μάξιμουν τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου που προβελόταν να δοθεί στον Ρανιέρι (δηλαδή το παραπάνω ποσό).

Πάντως, φαβορί δείχνει να είναι ο 71χρονος Ουρουγουανός κόουτς, καθώς πληροί τις βασικές προϋποθέσεις, έχει δουλέψει σε εθνικές ομάδες και παράλληλα είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και έχει τη μεταδοτικότητα.

Με την επιστροφή του Καραγκούνη στην Αθήνα θα κλείσει η υπόθεση του προπονητή, σε συνεργασία με τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ που θα είναι ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Η τελική επιλογή θα πρέπει να εγκριθεί στο επόμενο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Leave a Reply