Μαργαρίτα Μιχαηλίδου: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ! !

0

Όπως πάντα, η Νέα Δημοκρατία με κάθε νομοσχέδιο που έχει λίγα θετικά προωθεί και τα ανθελληνικά, ασύμβατα με συμφέρον των Ελλήνων, έτσι και τώρα, με “αξιολόγηση” των εκπαιδευτικών, προσπαθεί ύπουλα να υποβαθμίζει το Δημόσιο Σχολείο.

Η “αξιολόγηση” που θέλει η Υπουργός Παιδείας δεν έχει καμία σχέση με την βελτίωση διδασκαλίας. Ο στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.
Κάθε μέρα οι δάσκαλοι και καθηγητές, με προσωπικό κόστος, προσπαθούν για το καλύτερο, χωρίς υποδομές, χωρίς χρηματοδότηση του κράτους, με τεράστιες ελλείψεις και κενά εκπαιδευτικών, προσφέρουν μια ποιοτική εκπαίδευση στα παιδιά, έτσι ώστε όλα τους να έχουν ίσες ευκαιρίες μέσα σε μια δημοκρατική κοινωνία.
Η αξιολόγηση που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει τα σχολεία μας σε επιχειρήσεις, να αναζητούν τους χορηγούς για την λειτουργία τους, να διαχωρίζει τα σχολεία σε “καλά” και “κακά”, να μεγαλώσει τις κοινωνικές ανισότητες σε βάρος των παιδιών που προέρχονται από τα λαϊκά και εργατικά στρώματα. Προωθεί την ρουφιανιά και γλύψιμο.
Το ΦΕΚ της “αξιολόγησης” με τον αριθμό 6603/ΓΔ4 απαρτίζεται συνολικά από 245 άρθρα, φέρνει σχολεία πολλαπλών ταχυτήτων με εξεύρεση χορηγών και πόρων, διευθυντές manager με υπερεξουσίες, επιπρόσθετες ευθύνες στους εκπαιδευτικούς, αρμοδιότητες στους Δήμους για τη διοίκηση των σχολείων και διπλή αξιολόγηση εκπαιδευτικών υπό την απειλή μισθολογικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζω ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε μόνο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης με σύσσωμη την αντιπολίτευση.
Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται σε τέτοιο είδος “αξιολόγηση” πλησιάζει στα 95%!
Η εκπαιδευτική κοινότητα, με αυτή την στάση, υπερασπίζεται και προστατεύει το Δημόσιο Σχολείο και τις αξίες που διδάσκει στα παιδιά μας!
Μαργαρίτα Μιχαηλίδου, Τομεαρχης Παιδείας και Ειδικής Αγωγής Ελληνικής Λύσης, Κ.Βελόπουλος.
Πολιτευτής Νομού Κορινθίας.

Leave a Reply