Μάννα εξ ουρανού η καταιγίδα για τα Δερβενοχώρια: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά

0

ImageHandler (11)

Οι πυροσβέστες παραμένουν στην περιοχή για την πλήρη κατάσβεσή της και τυχούσες αναζωπυρώσεις

Υπό μερικό έλεγχο είναι από τις 22:00 το βράδυ η πυρκαγιά, που κατέκαιε χθες, Τρίτη, και τις προηγούμενες ημέρες τα Δερβενοχώρια.

Στη θετική εξέλιξη, συνέβαλε καθοριστικά η δυνατή νεροποντή που είχε πέσει νωρίτερα.

Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης, τα εναέρια μέσα πήραν εντολή να σταματήσουν τις πτήσεις τους. Έτσι, τα καναντέρ και τα ελικόπτερα άφησαν το έργο της κατάσβεσης και αποχώρησαν, προκειμένου να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελευσίνα.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχιζόταν για τέταρτη συνεχόμενη μέρα. Αν και οι εστίες είχαν απομακρυνθεί από τις κατοικημένες περιοχές, ωστόσο το έργο των πυροσβεστών παρέμενε δύσκολο.

Τα πύρινα μέτωπα ήταν δύο: ένα με κατεύθυνση προς τα λατομεία Φράγκου, ενώ το άλλο προς τα χωριά Πράσινο και Πανακτο. Βρίσκονταν πάντως σε μεγάλη απόσταση από τις δύο κατοικημένες περιοχές.

Όπως ανέφεραν νωρίτερα οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού σώματος, η πυρκαγιά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες είχε περιοριστεί χωροταξικά, ωστόσο χρειαζόταν ακόμα μεγάλη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο.

Μάλιστα, νωρίς το απόγευμα υπήρξαν και κάποιες αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ωστόσο, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στην περιοχή για την πλήρη κατάσβεσή της και τυχούσες αναζωπυρώσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή παραμένουν 50 οχήματα με 100 πυροσβέστες,100 στρατιώτες και υδροφόρα.

Leave a Reply