Μανδρα: η στιγμη που παρασυρεται 82χρονη γυναικα-video σοκ!

0

Ήταν Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου του 2017. Μια ημέρα που θα γραφτεί στις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Η μέρα που -εν έτει 2017- χάθηκαν ανθρώπινες ζωές από… πλημμύρες. Οι εικόνες που έρχονταν από την πρώτη στιγμή από τη Μάνδρα και την Νέα Πέραμο, ήταν συγκλονιστικές.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής. Τεράστια ποτάμια από την νεροποντή που έπληξε την Αττική, έπαιρναν στο διάβα τους ό, τι έβρισκαν μπροστά τους. Σπίτια, καταστήματα, περιουσίες, αλλά και το πιο σημαντικό: Ανθρώπινες ζωές.

Δείτε στην συνέχεια του κειμένου το σοκαριστικό βίντεο

Βίντεο ντοκουμέντο από τη Μάνδρα

Έντεκα μέρες αργότερα, ένα σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από την Μάνδρα βλέπει το «φως» της δημοσιότητας. Το παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής και δείχνει τις αγωνιώδεις προσπάθειες μιας γυναίκας που παλεύει με τα νερά.

«Στην αρχή ακούσαμε ένα τόσο δυνατό βουητό που μας ξύπνησε. Μετά νιώσαμε ότι κουνιόμαστε αλλά δεν έμοιαζε με σεισμό. Δεν ήταν σεισμός, ένα τεράστιο τσουνάμι ήταν που παρέσυρε ανθρώπους, ζώα, σπίτια και τις επιχειρήσεις μας. Τώρα βλέπετε ό,τι έχει απομείνει…» θυμάται ο Β.Μ.για την τραγική ημέρα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους και έφερε χιλιάδες ακόμα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο ίδιος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Περιγράφει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής τις πρωτόγνωρες στιγμές που βίωσε με την οικογένειά του. Αλλά και το ένστικτο επιβίωσης που τον οδήγησε να φερθεί με ψυχραιμία εκείνες τις δύσκολες ώρες.

«Τα κάγκελα βάζουν εμπόδιο στο διάβα της και της κόβουν το νήμα της ζωής»

«Ξυπνήσαμε με τη γυναίκα μου αμέσως. Τρομάξαμε. Πήρα τα παιδιά μου αγκαλιά και πήγαμε γρήγορα στην ταράτσα. Αυτό που αντικρίσαμε δεν το χωράει ανθρώπινος νους». Από το διώροφο σπίτι του, που βρίσκεται στην οδό Κοροπούλη, ο Β.Μ. είδε τον ορμητικό χείμαρρο να παρασύρει την 82χρονη γυναίκα (σ.σ. ήταν το πρώτο θύμα που βρέθηκε) στα κάγκελα ενός σπιτιού.

Το νερό έφτανε τα δύο μέτρα και στο βίντεο διακρίνεται η αδικοχαμένη γυναίκα να προσπαθεί να πιαστεί από κάπου, προκειμένου να σωθεί. Η μεγάλη ταχύτητα που τρέχει το νερό δεν της αφήνει περιθώριο. Μόνο δυο χέρια ξεπροβάλλουν, φανερώνοντας την προσπάθειά της να κρατηθεί αλλά δεν ήταν αρκετά, δυστυχώς, για να τη σώσουν. Τα κάγκελα βάζουν εμπόδιο στο διάβα της και της κόβουν το νήμα της ζωής.

Leave a Reply