Μάλια: Η… λάσπη θα φανερώσει την ταυτότητα του σκελετού στο πηγάδι

0

Μέσα από… τη λάσπη φιλοδοξούν οι αστυνομικοί να αλιεύσουν τα στοιχεία εκείνα που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα του ατόμου, στο οποίο ανήκει ο σκελετός που βρέθηκε σε πηγάδι στα Μάλια.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα νεαρό άνδρα, όμως περισσότερα στοιχεία θα προκύψουν όταν το περιεχόμενο των τριών τσουβαλιών που συλλέχθηκε, εξεταστεί  διεξοδικά στα εργαστήρια. Ωστόσο, στο αποκλεισμένο και σφραγισμένο σημείο θα γίνει και νέα αυτοψία καθώς εκτιμάται ότι θα εντοπιστούν και άλλα ευρήματα. Δεν έχει προσδιοριστεί πάντως ο χρόνος της νέας αυτοψίας, η οποία θα γίνει όποτε το κρίνει σκόπιμο η ιατροδικαστής, που σήμερα θα εξετάσει με προσοχή τα οστά που έχουν περισυλλεγεί μαζί με το κρανίο.

Οι αστυνομικοί εστιάζουν, μεταξύ άλλων, στα υπολείμματα ρούχων και στη φωτογραφική μηχανή που βρέθηκε στο σκελετό, η οποία ήταν επίσης μέσα στη λάσπη. Η φωτογραφική μηχανή είναι μιας χρήσεως, ωστόσο το στοιχείο αυτό θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν, ακολουθώντας σε κάθε περίπτωση το πρωτόκολλο.

Το πηγάδι, το οποίο βρίσκεται κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής, ήταν εγκαταλελειμμένο. Ο ιδιοκτήτης του πήρε άδεια ηλεκτροδότησης και έβαλε εργάτες να μπουν μέσα για να σκάψουν και να μεγαλώσουν το βάθος του … και τότε βρέθηκαν τα οστά!

Γίνονται συνειρμοί με τον αγνοούμενο, εδώ και 12 χρόνια, Στίβεν Κουκ αλλά σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα με βεβαιότητα. Μάλιστα, πριν από δύο ημέρες, ο αδερφός του αγνοούμενου έδωσε συνέντευξη, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο αδερφός του είναι ζωντανός.

Για την υπόθεση έχει δείξει μεγάλη βαρύτητα και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Στο σημείο πήγε και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, αστυνομικοί της σήμανσης, αστυνομικοί της Χερσονήσου και μία ιατροδικαστής.

Πηγή: http://www.cretalive.gr

Απάντηση