«Βεντέτα» υποστηρίζουν στο Μ. Μαξίμου ότι ανοίγει ο Κ. Μητσοτάκης με μεγάλες κοινωνικές ομάδες και όσο θα περνάει ο καιρός, τόσο πιο πολύ θα αποκαλύπτεται το οικονομικό του πρόγραμμα, το σκληρό προφίλ του, που θα τον απομακρύνει ακόμη πιο πολύ από τους πολίτες.

Η επιλογή του να εντάξει στην ΝΔ τη «Δράση» του Θ. Σκυλακάκη, παρότι εκλογικά δεν του προσθέτει κάτι σημαντικό, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κίνηση έχει ζητήσει, όπως υποστηρίζουν, την απόλυση του 10% των δημοσίων υπαλλήλων, εν τούτοις ο Κ. Μητσοτάκης προχώρησε στον πολιτικό «γάμο».

«Γιατί αυτός είναι ο Μητσοτάκης», μας έλεγε κυβερνητικό στέλεχος, ξεκινώντας την παράθεση όλων αυτών που, κατά την άποψή του, συμβολίζει ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ: υπερασπιστής των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, σκληρός εκπρόσωπος του νεοφιλελευθερισμού κ.α. τέτοια. Που θα υλοποιήσει ακριβώς ό,τι του ζητήσουν οι δανειστές, αν ο ελληνικός λαός κάνει το λάθος να του δώσει κυβερνητική εντολή, συνεχίζει ο συνομιλητής μας.

Ενώ η επιλογή του να ανοίξει την πόρτα του κόμματός του στον Θ. Σκυλακάκη υποδηλοί και τις σκληρές μέρες, με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, την ίδια ώρα που δραματική υποβάθμιση -σύμφωνα πάντα με την κυβερνητική ματιά- περιμένει τη δημόσια Υγεία, τη δημόσια Παιδεία.

«Είναι ξένος (σ.σ. ο Κ. Μητσοτάκης) με όλα αυτά», επιμένει ο συνομιλητής μας, που εξηγεί και το σχέδιο της ηγεσίας της ΝΔ: θα προχωρήσει σε μεγάλη περικοπή δαπανών από το κράτος και τους ευαίσθητους τομείς πρώτης γραμμής, κάτι που θα του δώσει τη δυνατότητα να μειώσει φορολογικούς συντελεστές. Όχι για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αλλά για επιχειρήσεις και όσους είναι στην κορυφή της φορολογικής πυραμίδας. Εξάλλου, συγκεκριμένοι τομείς του δημόσιου τομέα (π.χ. καθαριότητα) θα επιστρέψουν και πάλι σε ιδιώτες (εργολάβοι).

Αυτό είναι το σχέδιο της ΝΔ, κατά το Μ. Μαξίμου, στόχος του οποίου είναι να το αποκαλύψει περισσότερο το επόμενο διάστημα. Να, ένας ακόμη λόγος γιατί η κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο!