Μ J : Η αλήθεια για τις αρρωστημένες εμμονές του Βασιλιά της Ποπ

0

BBuYwGC

Μουσική διάνοια, ζητιάνος της αγάπης και του θαυμασμού και ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Κακοποιημένο παιδί ο ίδιος, με μια καριέρα που ξεκίνησε στα 6 του χρόνια και το πρώτο του δίσκο να απογειώνεται όταν ήταν ανήλικος. Το 2003 άνοιξαν τις ντουλάπες της Neverland και οι σκελετοί του Βασιλιά της Ποπ έκαναν την πιο αρρωστημένη εμφάνισή τους. Είναι όμως τα πράγματα όπως φαίνονται;

Eίναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής. Κέρδισε 13 βραβεία Γκράμι, ενώ υπολογίζεται ότι πούλησε συνολικά 750 εκατομμύρια δίσκους. Με το άλμπουμ ‘Thriller’, ο Τζάκσον έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων παγκοσμίως. Χωρίς φυσικά να ξεχνάμε τους ‘Bad’ (1987) και ‘Dangerous’ (1991). Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος και είναι ευρέως γνωστός ως ‘Βασιλιάς της Ποπ’.

Η προσωπική του ζωή ήταν σπαρμένη από σκάνδαλα αναφορικά με τις ερωτικές του προτιμήσεις. Εκτός από μουσική ιδιοφυία, ο Μάικλ Τζάκσον είχε παραπεμφθεί ως κατηγορούμενος για 7 διαφορετικές περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκου. Τελικά απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες το 2005 και κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τα θύματα του. Όπως λένε τα θύματά του στον σταρ άρεσε να ντύνει τα νεαρά αγόρια σαν εκείνον, ξάπλωνε μαζί τους γυμνός και τα έντυνε νύφες σε υποτιθέμενες γαμήλιες τελετές. Πόσα από αυτά που γράφονται και ακούγονται μπορούν να αποδειχθούν; Ελάχιστα.

Πρόσφατα βγήκαν στη δημοσιότητα και σόκαραν την κοινή γνώμη τα στοιχεία της έρευνας στο περιβόητο ράντσο του Μάικλ Τζάκσον στη Neverland, που πραγματοποίησε το 2003 η εισαγγελική αρχή της Σάντα Μπάρμπαρα μαζί με το γραφείο του τοπικού σερίφη με σκοπό την ανεύρεση ενοχοποιητικών στοιχείων κατά του τραγουδιστή. Σήμερα, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο δείχνει το ‘δωμάτιο’ που είχε φτιάξει ο Μάικλ Τζάκσον προκειμένου να αποπλανεί τα ανήλικα θύματα του. Σάλο προκάλεσε το περιεχόμενο της ντουλάπας όπου υπήρχαν κάθε λογής παιδικά παιχνίδια και αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν ως δόλωμα για τα ανήλικα θύματα του τραγουδιστή, αλλά και φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας που κυριολεκτικά σοκάραν στη θέασή τους.

Πολλοί τον κατηγόρησαν και άλλοι έσπευσαν να παρατηρήσουν ότι πρόκειται για λευκώματα τέχνης… για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο Michael Jackson δεν θα μείνει στην ιστορία μόνο για τις επιτυχίες του στη μουσική, αλλά και για τους αστικούς μύθους ή κρυφές αλήθειες, που ακόμη και σήμερα συνοδεύουν τον θάνατό του… Αν έχει πεθάνει πραγματικά!

Ιδού 10 βασικοί αστικοί μύθοι – που δεν βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά ότι είναι μύθοι – που συνοδεύουν το όνομά του…

#1 Ο Βασιλιάς της ποπ δεν είχε μύτη!Έκανε περίπου 100 επεμβάσεις και στο τέλος έμεινε μια… τρύπα!

Με το πέρασμα των χρόνων το πρόσωπο του Jackson υπέστη τρομακτικές αλλαγές. Το ότι έκανε πλαστικές επεμβάσεις είναι ηλίου φαεινότερον, όμως ποια είναι η εκδοχή του καλλιτέχνη για τη μανία του με την αλλαγή της εξωτερικής του εμφάνισης; Ήθελε να μικρύνει την χοντρή μύτη του, την οποία πάντα κορόιδευε ο αυταρχικός πατέρας του, Joe ή ήθελε να μοιάζει με το είδωλό του τη Diana Ross;. Αφού έσπασε τη μύτη του κάνοντας ένα δύσκολο χορευτικό το 1979, ο Jacko έκανε την πρώτη του πλαστική στα 21. Στη βιογραφία του που κυκλοφόρησε το 1989, ο Michael παραδέχτηκε ότι έκανε πλαστική στη μύτη του δύο φορές και ότι έβαλε μόσχευμα στο σαγόνι του. Ο μύθος – και μια χούφτα πλαστικοί χειρουργοί – λέει ότι διόρθωσε επίσης το μέτωπό του, λέπτυνε τα χείλη του και έβαλε ζυγωματικά. Άλλοι πιστεύουν ότι η αλλαγή προήλθε από την ανορεξία και όχι από το νυστέρι κάποιου πλαστικού.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η πρώτη επέμβαση δεν πέτυχε, αφήνοντάς τον με προβλήματα αναπνοής. Το 1992 φόρεσε πλαστικό επίθεμα για να καλύψει άλλη μια αποτυχημένη επέμβαση. Το 2002 φοράει πλέον πλαστική … μύτη, αφού γιατροί ισχυρίζονται ότι το μόσχευμα έχει απορριφθεί από τον οργανισμό του και έχει αποκτήσει μια… τρύπα στη μύτη. Πλέον δεν υπάρχει πιθανότητα αναδόμησης. Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι ο Michael Jackson όταν πέθανε ήταν φαλακρός, και είχε μόνο ένα χνούδι σαν αυτό των ροδάκινων στο κεφάλι του. Ανέφερε ακόμη ότι η δεξιά πλευρά του προσώπου του είχε καταρρεύσει και ότι δεν φαινόταν η γέφυρα της μύτης του.

#2 Ήθελε να γίνει από μαύρος, λευκόςΈκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μην μοιάζει στον πατέρα του, που τον κακοποιούσε ως παιδί!

Η γενιά που έκανε είδωλο τον Michael Jackson μεγάλωσε με την άποψη ότι ο σταρ ήθελε να … ασπρίσει. Ότι είχε ένα τεράστιο complex κατωτερότητας λόγω του ότι ήταν μαύρος και έκανε παν το δυνατό για να ξασπρίσει. Η αλήθεια είναι ότι ο βασιλιάς της ποπ έπασχε από λεύκη και λύκο – δύο αυτοάνοσα που επηρεάζουν το χρώμα του δέρματος. Λόγω του πρώτου είχε λευκούς αποχρωματισμούς στο δέρμα και λόγω του δεύτερου κόκκινες περιοχές σαν μπαλώματα στο πρόσωπο. Φορούσε κρέμες και βαρύ μέικ-απ για να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα και πολύ συχνά φαινόταν υπερβολικά χλωμός στις φωτογραφίες.

Μάλιστα, γνώρισε τη δεύτερη γυναίκα του, μια δερματολόγο νοσοκόμα, λόγω του προβλήματός του.

Ο πνευματικός δάσκαλος και γιατρός, Ντίπακ Τσόπρα, επιβεβαιώνει πως ο μακροχρόνιος φίλος του, Μάικλ Τζάκσον, έπασχε από λύκο, μια ασθένεια που προκαλεί παραμορφώσεις στο δέρμα αλλά και λεύκη.

‘Σύμφωνα με κάποιες έρευνες όταν τα παιδιά έχουν αντιμετωπίσει φυσική, πνευματική, συναισθηματική ή σεξουαλική κακοποίηση, μετά από λίγα χρόνια αναπτύσουν ασθένειες όπως ο λύκος. Ο Μάικλ δεν είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση αλλά είχε καποποιηθεί σωματικά στην παιδική του ηλικία από τον πατέρα του και αυτό ήταν κάτι που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ.

Ο γιος του Τσόπρα, Γκόθαμ, είπε πως ‘για τον Μάικλ Τζάκσον ήταν πάντα ενοχλητικό το γεγονός ότι όλοι πίστευαν πως ήθελε να γίνει όλο και πιο λευκός και έκανε συνεχώς λευκάνσεις. Επίσης όλοι πίστευαν πως μισούσε τη φυλή του κάτι που δεν ισχύει. Απλά είχε λύκο και δεν το ήξερε κανείς, δεν ξέρω γιατί και ο ίδιος δεν ήθελε να το πει’.

#3 Κοιμόταν σε θάλαμο οξυγόνουΔεν ήθελε να γεράσει – Θεωρούσε ότι το οξυγόνο θα τον βοηθούσε να ζήσει ‘μέχρι και 150 ετών’

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φήμες για τον Michael Jackson είναι ότι κάθε βράδυ κοιμόταν σε θάλαμο οξυγόνου για να διατηρηθεί νέος. Μετά από χρόνια αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος ο καλλιτέχνης κυκλοφόρησε αυτή τη φήμη για να προωθήσει τη 3-D ταινία του επιστημονικής φαντασίας ‘Captain EO’, από τον σκηνοθέτη Francis Ford Coppola. Η φωτογραφία μέσα στον θάλαμο έκανε χιλιάδες πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο, όταν κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Ο βασιλιάς της ποπ βρίσκεται ξαπλωμένος σε θάλαμο οξυγόνου, ο οποίος όπως ο ίδιος θεωρούσε θα τον βοηθούσε να ζήσει “μέχρι και 150 ετών”. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Michael πράγματι το χρησιμοποιούσε για ιατρικούς λόγους, όμως, μετά τα εγκαύματα στο κεφάλι που υπέστη κατά τη διάρκεια διαφημιστικού. Το Sechrist 2500B πλέον ανήκει σε ιατρικό κέντρο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Michael Jackson αψηφούσε τη βαρύτητα από το 1992Τα ειδικά σχεδιασμένα παπούτσια διάθεταν ειδικό τακούνι και έτσι μπορούσε να γείρει το σώμα του σε κλίση 45 μοιρών.

Ο Jacko στο video clip “Smooth Criminal” παρουσίασε μια κίνηση, που προκάλεσε την ίδιο ενθουσιασμό με το Moonwalk. Το σώμα του πήρε μια αφύσικη κλίση, ενώ τα παπούτσια του έμειναν κολλημένα στο έδαφος. Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας για το πως κατάφερε να αψηφήσει τη βαρύτητα ξεκίνησαν το ίδιο βράδυ, μέχρι που έγινε γνωστό ότι το μυστικό βασιζόταν στην πατέντα με αριθμό 5255452, που σκέφτηκε ο ίδιος.

#4 Μιλούσε στα ζώα και καταλάβαινανΟ αγαπημένος του χιμπατζής κοιμόταν δίπλα στο κρεβάτι του και έτρωγαν στο ίδιο τραπέζι

Ένας άλλος ενδιαφέρον μύθος είναι ότι ο Michael Jackson μιλούσε στα ζώα και εκείνα τον άκουγαν σαν… άνθρωποι. Ο σταρ έσωσε ένα χιμπατζή τριών ετών από ένα κέντρο ερευνών κατά του καρκίνου στο Τέξας το 1985. Το ζώο μετακόμισε μόνιμα στο Neverland Ranch το 1988, και κοιμόταν σε φωλιά δίπλα στο κρεβάτι του. Ο Jackson παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ότι το μαλλιαρό κατοικίδιο χρησιμοποιεί της τουαλέτα του και τρώει στο τραπέζι!

O Jackson μιλούσε επίσης στις τίγρεις, τις καμηλοπαρδάλεις, τα ερπετά και στα εξωτικά πουλιά που διατηρούσε στο Neverland Ranch. Μετά το θάνατό του τα σπάνια ζώα – που μιλούσαν με τον σταρ – διασκορπίσθηκαν σε όλα τα σημεία του ορίζοντα. Η αλήθεια είναι ότι ο σταρ αγαπούσε τα ζώα. Τελεία και παύλα!

#5 Έφτιαξε το Neverland Ranch για να αποπλανεί ανήλικα αγοράκιαDr Stan Katz: Ο σταρ δεν ήταν παιδόφιλος, αλλά κολλημένος ψυχικά με την παιδική ηλικία ενός 10χρονου αγοριού.

Μετά τις πρώτες κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκων, η επιθυμία του Jackson να φτιάξει μια γιγάντια παιδική χαρά στην μυθική βίλα του στη Neverland αντιμετωπίστηκε με καχυποψία ως ένας ακόμα τρόπος να συγκεντρώνει γύρω του ανήλικα. Ο Michael κακοποιήθηκε επανειλημμένως από τον πατέρα και μάνατζέρ του ως παιδί – και δούλευε σκληρά ως τραγουδιστής από την παιδική του ηλικία. Η μανία τους να βοηθάει παιδιά – ανεξάρτητα από όλες τις μετέπειτα αρρωστημένες λεπτομέρειες – ήταν και επιθυμία της αδερφής του, Janet και όλων των αδερφιών του.

Στην πραγματικότητα ήταν ένα μεγάλο παιδί που δεν είχε αγαπηθεί ποτέ. Γι’ αυτό και έκανε το ράντσο του ένα παράδεισο ονόματι Neverland (από το λατρεμένο του ήρωα, Πίτερ Παν) και ζητούσε καταφύγιο στην παιδική ηλικία για να ξεχάσει τη σκληρότητα του κόσμου των ενηλίκων και του συστήματος της μουσικής βιομηχανίας.

Μάλιστα το 2001, που έσκασαν κάποιες ακόμα μυνήσεις για κακοποίηση ανηλίκων ο Jackson εξετάστηκε από τον ψυχολόγο Dr Stan Katz, ο οποίος απεφάνθη ότι ο σταρ δεν ήταν παιδόφιλος, αλλά κολλημένος ψυχικά με την παιδική ηλικία ενός 10χρονου αγοριού.

Η κολλητή του φίλη Elizabeth Taylor έλεγε για τον Jacko: ‘Δεν υπήρχε τίποτα αφύσικο στον τρόπο που ο Michael αντιμετώπιζε τα παιδιά. Δεν τα άγγιζε, γελούσε και έβλεπε μαζί τους πολύ Walt Disney.’ Το 2003 προκαλεί σκάνδαλο, όταν παραδέχεται σε ένα βρετανικό ντοκιμαντέρ ότι του αρέσει να κοιμάται, αθώα, με μικρά αγόρια. Η δικαστική διαμάχη στην οποία ενεπλάκη κατέστρεψε την εικόνα του, μολονότι τελικά απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες, τον Ιούνιο του 2005.

Να θυμίσουμε ότι και με την σταρ Brooke Shields, με την οποία είχε μεγάλη εμμονή γνωρίστηκε όταν εκείνη ήταν 13 χρονών. “Δεν έκανε καμία κίνηση για να μου ξυπνήσει τις αισθήσεις”.

Σε μια εποχή που οι γυναίκες τρελαίνονταν για τον Τζάκσον και “ήθελαν να πέσουν στην αγκαλιά του, πιστεύοντας ότι θα τους μάθει τα πάντα γύρω από το σέξ” η κολλητή του φίλη έρχεται να ανατρέψει την “εικόνα του σεξουαλικού ειδώλου”. “Όσο μεγάλωνε, τόσο πιο αντιξεσουαλικός γινόταν απέναντι μου” είπε η πάλαι ποτέ “διάσημη παρθένα” του Χόλιγουντ.

“Ήταν σαν μικρό παιδί που ξέρει μόνο τα βασικά. Και έχει απορίες για τα πάντα. Ποιο είναι το πρώτο βήμα, το δεύτερο”; Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αν λάβουμε όμως υπόψη μας ότι πρόκειται για κάποιον που ποτέ στην πραγματικότητα δεν αποχωρίστηκε τον αγαπημένο του χιμπατζή ( Bubble), δικαιολογείς την περιέργεια του.

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του βασιλιά της ποπ και ακόμη το “φάντασμα” του “κακού του εαυτού” επανέρχεται να τον στοιχειώσει ακόμη μια φορά. Στη διάσημη έπαυλή του, Neverland τον Νοέμβριο του 2003 – στο πλαίσιο της καταγγελίας που είχε γίνει για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών – βρέθηκε πλούσιο υλικό από πορνογραφικά βίντεο με ανήλικα αγόρια, ενώ βρέθηκαν σοκαριστικές εικόνες με σκληρούς βασανισμούς ανηλίκων, γυμνά αλλά και σαδομαζοχιστικές εικόνες που λέγεται ότι χρησιμοποιούσε ο Τζάκσον για να “διεγείρει” σεξουαλικά τα αγόρια που έφερνε κοντά του.

#6 Το σκάνδαλό με τον Jordan Chandler το 1993. ‘Το ψέμα τρέχει σπριντ, αλλά η αλήθεια τρέχει μαραθώνιο. Η αλήθεια θα νικήσει τον μαραθώνιο στο δικαστήριο’

Το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης του 13χρονου Jordan Chandler ήταν η αρχή όλων των αποκαλύψεων για τον σταρ. Μια υπόθεση αμφιλεγόμενη, που έδωσε το έναυσμα και σε άλλες οικογένειες να διεκδικήσουν χρήματα από τον σταρ για θέματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Η μητέρα του Jordan που επέτρεπε στον γιο της να πηγαίνει στο Ράντσο της Neverland και να μένει με τον σταρ, έλεγε ότι Michael Jackson ήταν αθώος. Η καταγγελία ήρθε στο φως από τον πατέρα του 13χρονου που είχε στοιχεία ότι ο γιος του ναρκωνόνταν από τον σταρ ή του έδινε ουσίες κατά την παραμονή του στο Ράντσο. Η δισκογραφική εταιρία Sony, έφτασε σε συμβιβασμό στο δικαστήριο και η υπόθεση τελείωσε εκεί.

#7 Παντρεύτηκε την κόρη του Presley από έρωτα

Η κόρη του Elvis παραδέχτηκε ότι δεχόταν πιέσεις από τον Jackson να τεκνοποιήσουν αλλά η ίδια ήταν διστακτική.

Η Lisa Marie Presley, κόρη ενός άλλου Βασιλιά, του Elvis, παντρεύτηκε τον Jackson σε μυστική τελετή έναν χρόνο μετά το σκάνδαλο παιδοφιλίας. Πολλοί πίστεψαν ότι ήταν μια απάτη – ένα κόλπο για να ρίξει στάχτη στα μάτια όλων όσων τον κατηγορούσαν. Η Lisa Marie πάντα τον υπερασπιζόταν λέγοντας ότι ήταν όπως όλα τα ζευγάρια – έκαναν σεξ και ζούσαν σαν παντρεμένοι. Ο γάμος κράτησε μόλις δύο χρόνια.

Όπως αποκάλυψαν σε κοινή τους συνέντευξη για πολύ καιρό ήταν φίλοι που τα έλεγαν τηλεφωνικά, μέχρι τη στιγμή που ο βασιλιάς της ποπ της είπε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους: “Αν σου πρότεινα να παντρευτούμε, τι θα έλεγες;”. Η απορία κατά πόσο ο γάμος τους ήταν αληθινός και όχι διαφημιστικό κόλπο σαφώς και απασχόλησε τα Μέσα χωρίς βεβαίως να μάθουμε ποτέ την αλήθεια.

Μετά το διαζύγιό τους, η Lisa παραδέχτηκε ότι δεχόταν πιέσεις από τον άντρα της να τεκνοποιήσουν αλλά η ίδια ήταν διστακτική. Μετά το διαζύγιό του, ο Jacko παντρεύτηκε μια Αυστραλή νοσοκόμα, την Ντέμπι Ρόου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Πρινς Μάικλ Τζούνιορ και την Πάρις Μάικλ Κάθριν. Το 2002 κι ενώ είχε ήδη χωρίσει με τη Ρόου, απέκτησε άλλο ένα παιδί, τον Πρινς Μάικλ Β’, από παρένθετη μητέρα.

%8 Ο Michael Jackson σχεδόν πέταξε από το μπαλκόνι τον μικρό Blanket το 2002Παρασύρθηκε από τους θαυμαστές – πως να εμπιστευτείς τον διπολικό σταρ με ένα μωρό;

O Μichael βρισκόταν στο Βερολίνο και χιλιάδες θαυμαστές του είχαν κατακλύσει τον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου όπου διέμενε. Ο star βγαίνει στο μπαλκόνι να τους χαιρετήσει. Στα χέρια του κρατάει τον Prince Michael II ή αλλιώς Blanket, τον οποίο και κραδαίνει στο κενό από ύψος 5 ορόφων. Το κοινό παγώνει – τα media παραληρούν. Η κίνησή του σχολιάστηκε αρνητικά και ο ίδιος αναγκάστηκε να δηλώσει: ‘Τον κρατούσα πολύ σφιχτά στα χέρια μου. Δεν θα άφηνα να πάθει κακό. Παρασύρθηκα από τη στιγμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα διακινδύνευα την ζωή των παιδιών μου’.

#9 Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε πλούσιος. Ο μόνος καλλιτέχνης στη μουσική βιομηχανία που κατάφερε σε ένα κατάστημα να ξοδέψει 6 εκατ. δολάρια σε μερικά λεπτά…

Ο βασιλιάς της ποπ πάλευε να αποφύγει την πτώχευση όταν πέθανε στις 25 Ιουνίου του 2009. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, λίγο πριν πεθάνει ο σταρ, ο σωματοφύλακάς του είχε μαζί του δυο Όσκαρ σε περίπτωση που χρειαζόταν να πληρωθεί κάποιος λογαριασμός. Αλλά πέντε χρόνια από τότε, το ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον, που διαχειρίζεται τις υποθέσεις του για λογαριασμό της μητέρας του και των τριών παιδιών του, καταγράφει κέρδη πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο για την επιχειρηματική αυτοκρατορία του τραγουδιστή. Φυσικά, ο Michael Jackson είχε εκκεντρικά γούστα τα οποία χρυσοπλήρωνε. Λέγεται ότι είναι ο μόνος καλλιτέχνης στη μουσική βιομηχανία που κατάφερε σε ένα κατάστημα να ξοδέψει 6 εκατ. δολάρια σε μερικά λεπτά…

#10 Ο θάνατος του. 25 Ιουνίου 2009 – O Jackson ζει!

14:26 μ.μ. Νοσοκομείο Ronald Reagan UCLA Medical Center. Ο Michael Jackson, ο μεγαλύτερος star των 80’s και 90’s είναι νεκρός. Δύο ώρες πριν η πυροσβεστική υπηρεσία του Los Angeles δέχεται τηλεφώνημα από το νοικιασμένο σπίτι, όπου διέμενε ο star στην διεύθυνση 100 North Carolwood Drive για έναν άντρα που δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ο γιατρός Conrad Murray, αλλά και ο προσωπικός του γιατρός του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. Το ίδιο κάνουν και οι γιατροί στο ασθενοφόρο, που κατευθύνεται στο νοσοκομείο. Οι προσπάθειες είναι μάταιες. Ο “βασιλιάς” σε ηλικία 51 ετών αφήνει την τελευταία του πνοή. Τί είχε συμβεί στην κρεβατοκάμαρα του εκείνο το πρωινό ίσως να μην το μάθουμε ποτέ ακόμα κι αν τελειώσει η δίκη του κατηγορούμενου γιατρού Murray.

Η είδηση του θανάτου του διαδίδεται γρήγορα. H μηχανή αναζήτησης Google θεωρώντας ότι δέχεται DDos επίθεση μπλόκαρε κάθε αναζήτηση με το όνομά του. Το Twitter κράσαρε όπως και η ιστοσελίδα Wikipedia. Μέσα σε μία ώρα το βιογραφικό του MJ στο εν λόγω site είχε ένα εκατομμύριο προβολές. Το Aol INSTANT message κατέρρευσε για 40 λεπτά. Οι υπεύθυνοι δήλωσαν: “Αυτή ήταν μια ιδιάζουσα στιγμή στην ιστορία του Internet. Δεν είχαμε δει ποτέ τίποτα παρόμοιο”.

Ο θάνατος του, βύθισε στο πένθος τους εκατομμύρια πιστούς θαυμαστές του, του λάτρεις των 80’s και της ποπ σκηνής… τη δημόσια επιμνημόσυνη τελετή για το χαμό του παρακολούθησαν 3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές απ’ όλο τον κόσμο. Το 2009 χρίστηκε ο καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της χρονιάς. Κατέχει ακόμα το ρεκόρ του “Best Selling Album” στην ιστορία της μουσικής με το “Thriller” … Ακόμα και σήμερα υπάρχουν φανς που δεν πιστεύουν ότι ο Jackson έχει πεθάνει.

πηγη

Leave a Reply