Ληστεία με «άρωμα τρομοκρατίας» στην Εθνική Τράπεζα του Τυρού

0

Ληστεία με «άρωμα τρομοκρατίας», όπως λένε οι πληροφορίες, έγινε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στον Τυρό Λακωνίας.

Οι δύο δράστες, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες (κάποιες πληροφορίες λένε χειρουργικές και κάποιες αποκριάτικες), σημειώθηκε στις 10 το πρωί στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Υπό την απειλή όπλων κατάφεραν να αποσπάσουν περίπου 100.000 ευρώ και διέφυγαν πεζοί, διασχίζοντας την παραλιακή οδό του Τυρού με τα χρήματα και τα όπλα στο χέρι, πριν επιβιβαστούν σε αυτοκίνητο και εξαφανιστούν!

Αυτό δεν είναι όμως το μόνο ευτράπελο της ιστορίας, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες που αποκάλυψε ο Ant1, ο διευθυντής του υποκαταστήματος, κατόρθωσε να πατήσει το κουμπί του συναγερμού, αν και η αστυνομία δεν κατόρθωσε να φτάσει στο σημείο εγκαίρως.

Όπως αποκάλυψε ο κύριος Θοδωρής, καφετζής της περιοχής, που διατηρεί κατάστημα κοντά στην τράπεζα, την περασμένη Παρασκευή, δέχτηκε τηλεφώνημα από το αστυνομικό τμήμα του Λεωνιδίου, το κοντινότερο στον Τυρό, που απέχει όμως περίπου 20 χιλιόμετρα. Ο αστυνομικός από την άλλη γραμμή του ζήτησε να πεταχτεί ως το υποκατάστημα και να διαπιστώσει εάν όλα ήταν καλά, καθώς είχε λάβει σήμα από τον συναγερμό και ο διευθυντής της τράπεζας δεν απαντούσε. Όπως εξήγησε ο κύριος Θοδωρής, συμβαίνει συχνά να χτυπάει «λάθος συναγερμός» και συνηθίζεται να εξακριβώνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο τι συμβαίνει.

Όντως, όπως λέει ο ίδιος, με το τηλέφωνο στο χέρι και τον αστυνομικό στην άλλη γραμμή, πλησίασε στην τράπεζα και κοιτώντας από το παράθυρο, είδε τον κόσμο να περιμένει κανονικά να εξυπηρετηθεί και τίποτα δεν του φάνηκε ύποπτο. Ο αστυνομικός εν τούτοις επέμενε να μιλήσει στον διευθυντή κι έτσι, με το τηλέφωνο στο χέρι και ανοιχτό, μπήκε στην τράπεζα και πλησιάζοντας προς το γραφείο είπε προς τον έντρομο διευθυντή: «Είναι ο Μήτσος και θέλει να σου μιλήσει»!

Τότε εκείνος, διατηρώντας την ψυχραιμία του, απάντησε: «Δεν βλέπεις πως δεν μπορώ να μιλήσω»;

Ο κύριος Θοδωρής πρόσεξε τους δύο ενόπλους, που με επίσης μεγάλη ψυχραιμία του ζήτησαν να καθήσει μεταξύ των ομήρων.

Τελικά, η ληστεία «ολοκληρώθηκε» μετά από σχεδόν μισή ώρα, χωρίς κανείς αστυνομικός να προλάβει να φανεί…

Leave a Reply