Λίγα λόγια για την ίδρυση επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος.

0

 

Η επιλογή του καταστήματος που θα στεγάσει ένα cafe – bar ή ένα εστιατόριο, εξαρτάται από μια σειρά κριτηρίων, όπως η εμπορικότητα του σημείου, ο κανονισμός της οικοδομής, ο κανονισμός των πεζόδρομων καθώς και οι πολεοδομικές διατάξεις. Ο επιχειρηματίας πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του το καταναλωτικό κοινό, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικό και ιδιαίτερα σχολαστικό στις επιλογές του με κριτήριο την σωστή ποιότητα των υπηρεσιών που θα λάβει.

Βασικότερο όλων πριν από κάθε επιχειρηματική κίνηση είναι η επιλογή της βασικής ιδέας, του σεναρίου που θα βοηθήσει στην φάση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού αλλά και στη στόχευση συγκεκριμένου target group πελατών. Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, πρέπει να συνυπάρχουν το επιχειρηματικό με το αρχιτεκτονικό – σχεδιαστικό conceptτο οποίο θα επικοινωνίσει την ιδέα στο καταναλωτικό κοινό. Η κεντρική ιδέα και το design πρέπει να είναι μοναδικά, ιδιαίτερα,γεμάτα τόλμη και φαντασία με κύριο γνώμονα την δημιουργία ταυτότητας. Η αρχιτεκτονική προσέγγιση πρέπει να εμπεριέχει γνώση, εξειδίκευση και μοναδικότητα. Τα σχήματα, τα χρώματα, οι υφές των υλικών και το φως, πρέπει να συνθέτουν το μοναδικό σκηνικό της νέας σας επιχείρησης.

Ο σχεδιασμός του χώρου

Για μια σωστή αρχιτεκτονική διαμόρφωση και με διαχρονική αισθητική χώρο, θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Να προβλέπονται πινελιές διακόσμησης οι οποίες τονίζουν τον χώρο και δίνουν μία αίσθηση φρεσκάδας και μοναδικότητας, ενώ τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο αλλάζουν και έτσι προκαλούν το ενδιαφέρον τον πελατών.
  • Να αποπνέει ο χώρος οικειότητα και χαλαρή διάθεση ειδικότερα για τα cafe – bar.
  • Να μην χρησιμοποιούνται στο χώρο μόνιμες κατασκευές η οποίες είναι δύσκολο να αλλάζουν.
  • Να χρησιμοποιούνται εργονομικά καθίσματα.
  • Να σχεδιάζονται ειδικοί χώροι για την τοποθέτηση τηλεόρασης αν κριθεί απαραίτητο.
  • Να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό ήχου και ειδικότερα στη θέση των ηχείων.

Άρθρο από Νίκο Κολόκα και Στέλλα Γρούμπα (Αρχιτέκτονες – Διακοσμητές)

karta autocad

Leave a Reply